Всяка раздяла е болезнена. Независимо дали е по ваша инициатива,

...
Всяка раздяла е болезнена. Независимо дали е по ваша инициатива,
Коментари Харесай

Коя раздяла боли най-силно?

Всяка разлъка е мъчителна. Независимо дали е по ваша самодейност, или не, в случай че сте били дълготрайно време с някого, остават мемоари, привички, които изискват време, с цел да бъдат не заличени, а притъпени. Нужно е време, с цел да свикне да живее човек с предишното си, да го одобри като част от себе си и да събере задоволително сили и храброст, с цел да отвори сърцето си за новото, незнайното, което е неговото бъдеще. Трябва единствено да повярваш, че то ще е по-добро от предишното ти.

Според науката обаче не всяка разлъка боли еднообразно. Вероятно ще се досетите, че е доста по-болезнено да те изоставят, в сравнение с вие да изоставите. Но знаете ли, че е най-мъчително не просто да те изоставят, а да те изоставят поради някой различен ? Учените си имат термин за това – отменяне посредством съпоставяне. Това може да бъде пагубно за самочувствието, тъй като автоматизирано развивате освен любознание към новия човек до вашия някогашен, ами авансово към този момент сте въодушевление зле срещу него. По-лошото обаче е, че е допустимо да развиете комплекс за непълноценност и да възприемете себе си като по-малко стойностен или прелъстителен човек.

Ако приемете отхвърлянето като отражение на личната си персона, като доказателство, че не сте задоволително положителни и почтени да бъдете обичани, мъчно ще преживеете болката от раздялата. Най-вероятно отсега нататък ще подхождате скептично към всеки, който се опита да се сближи с вас или просто ще развиете възприятие за непълноценност.

Ако се разделяте с някого, дайте му основателна причина за това, тъй като хората постоянно автоматизирано одобряват, че ги изоставяте, тъй като сте срещнали различен (по-добър, по-красив, по-умен и т.н.). Това може да остави трайна диря върху душeвността им. Добре е да намалите непознатата болежка, като кажете истината.

Приемете всяка разлъка като израстване, като късмет да научите нещо ново за себе си и да намерите своя път към щастието.

Цветелина Велчева

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР