Всяка пролет входящата ми кутия е пълна с съобщения за

...
Всяка пролет входящата ми кутия е пълна с съобщения за
Коментари Харесай

Как да се възползваме максимално от мъха

Всяка пролет входящата ми кутия е цялостна с известия за пресата, рекламиращи чудодейни култивиран артикули. Най-често ми дават обещание съвършената зелена ливада. Те постоянно включват препоръки и смеси, предопределени да се отърват от мъха. Игнорирам ги. Защото това антично растение, със своя кондензиран, хипнотизиращ зелен цвят и мека и гъбеста текстура, въобще не вреди.

Напротив, оказва помощ за стабилизиране на здравето на почвата, задържане на влага, хващане на въглерод; слагане на отметка на няколко еко кутии едновременно. И, несъмнено, наподобява доста красиво. Ако имах моя избор, щях да имам ливада, направена напълно от мъх. Харесвам го и на нашия покрив и сред калдъръма пред задната ни врата — гаджето ми би предпочел да занесе електрическата пералня там, само че, за благополучие, градината е моя област.

Много от моите клиенти за култивиран дизайн са стартират да правят оценка преимуществата му, изключително тези в градски региони с ниски равнища на светлина и лимитирано пространство. Един подобен клиент, който има териер...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР