Всяка пролет жителите на Хънтс Пойнт, богат квартал извън Сиатъл,

...
Всяка пролет жителите на Хънтс Пойнт, богат квартал извън Сиатъл,
Коментари Харесай

Съседи ругаят Безос: Държи ни се като собственик

Всяка пролет жителите на Хънтс Пойнт, богат квартал отвън Сиатъл, се събират за ден на работа, наименуван Cleanup Day (Ден на почистването). Мениджъри на хедж фондове, софтуерни титани и юристи с висока власт се сплотяват, с цел да засаждат дървета, да плевят градини и да събират отпадък. Има континентална закуска, обяд с барбекю и надуваема къща за децата.

Един гражданин обаче отсъства видимо: Джеф Безос, създателят на Amazon и вторият най-богат човек на планетата.

" Виждал съм милиардер да събира отпадък в Деня на почистването. Не е Джеф Безос ", сподели един гражданин пред Business Insider.

Хънтс Пойнт е състоятелен анклав с по-малко от 400 души източно от Сиатъл. Той не е чужд за милиардерите и бизнес елита, в това число някогашния изпълнителен шеф на Microsoft Стив Балмър и съоснователя на Costco Джеймс Синегал са измежду жителите му.

През 2019 година в града се появи нов милиардер: Безос. Тогава най-богатият човек в света, а в този момент вторият най-богат, Безос купи крайбрежен парцел за 37,5 милиона $ след развода си с Макензи Скот. Безос също сграбчи три по-малки жилища наоколо за своя личен състав, заяви Business Insider по-рано.

Безос разгласи по-рано тази година, че напуща региона на Сиатъл, с цел да трансформира Маями в своя съществена резиденция. Въпреки че покупката на парцелите в Хънтс Пойнт не е била съобщавана преди тази седмица, през четирите си години на изключителния полуостров, милиардерът е направил усещане - основно с отсъствието си, споделиха осем поданици в диалози с Business Insider.

Говорител на Безос не отговори на искане за коментар.

В тясно сплотената общественост беше маркирано отсъствието на Безос от събития като Деня на почистването, празненството за четвърти юли и събития за набиране на средства за локална младежка благотворителна организация Bellevue Lifespring. " Въпреки че не участва на събитията, Безос направи подаяние на Lifespring ", споделиха двама поданици, участващи в тази щедрост.

" Персоналът на Безос обаче е пригоден в квартала. Неговият готвач приготвяше ястия в по-скромна къща в южната част на полуострова и ги доставяше до главната резиденция на Безос в „ доста сладка “ количка за голф ", сподели един гражданин.

" Охранителите на Безос живееха в къща с аспект към единствения вход и излаз на квартала. Бяха приятни съседи ", сподели същата жителка, която си спомни по какъв начин са й донесли неадресирани пакети на прага.

" Чувствахме се доста по-сигурни, знаейки, че всички тези хора пазят парцела му ", сподели различен гражданин.

Тази спомагателна сигурност обаче от време на време основава затруднения.

Два пъти охранителите на Безос се обадиха на полицията, с цел да рапортуват за подозрителни хора, които, откакто полицията ги разпита, се оказаха чиновници и реализатори на други свръхбогати хора на улицата, съгласно записите на телефона 911 за незабавни позвънявания, получени от Business Insider.

" Тяхното вездесъщие е прекомерно и пренебрежително ", сподели един гражданин пред Insider. " Джеф Безос се държи по този начин, като че ли има Хънтс Пойнт ", споделиха те.

Безос, чиито колосални врати са съвсем постоянно затворени, съгласно същия гражданин, самият той рядко се вижда.

" Той не е кой знае какъв комшия ", сподели един гражданин. " Той е толкоз ангажиран с всички тези национални неща. "

Той наподобява в никакъв случай не е живял на Хънтс Пойнт на цялостно работно време, съгласно двама съседи. Business Insider по-рано заяви, че той има парцели в Лос Анджелис, Маями, Вашингтон и Тексас.

Отсъствието на Безос е още по-забележително, като се има поради, че голямото му благосъстояние не е изключително извънредно спрямо доста от съседите му - някои от които са доста по-достъпни.

" Има доста впечатляващи хора, които не се държат впечатляващо ", сподели един гражданин.

Стив Балмър, да вземем за пример, също коства трицифрени милиарди, като благосъстоянието му е несъмнено на 129 милиарда $ от показателя на милиардерите на Bloomberg, до момента в който чистото положение на Безос се прави оценка на 169 милиарда $.

За разлика от Безос, портите на Балмър нормално са отворени, съгласно един гражданин. Имотът му е посочен на негово име, а не на лабиринт от LLCs, демонстрират регистрите на окръга. Освен това той самичък отваря вратата си, както Business Insider откри от първа ръка.

" Няма какво да кажа ", сподели Балмър, затваряйки бързо вратата, когато Business Insider почука, с цел да го попита по какъв начин се схваща със съседа си Безос.
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР