Всяка политическа сила има своята готовност да се яви на

...
Всяка политическа сила има своята готовност да се яви на
Коментари Харесай

Радан Кънев: В момента се извършва непростим политически грях с непредвидими последици

Всяка политическа мощ има своята подготвеност да се яви на избори, само че не виждам нито един публичен интерес, който би бил предпазен по този метод, добави евродепутатът. По думите му в подобен избор евентуално партийните водачи виждат своя интерес, само че общественият отсъства. Предсрочни парламентарни избори биха били необичаен образец за решение, взето срещу публичния интерес, уточни Кънев.

" Виждам две вероятни логики и двете са свързани с персоналните страхове на водача на ГЕРБ, само че не желая да ги разисквам в този момент, тъй като ще вземе да се наскърбява, а пък мисля, че още има късмет да подминем тази, отново споделям - не неточност, а политически грях сега да хвърлим страната в безпорядък ", добави евродепутатът.

За идния евровот той разяснява, че откровено се надява доста скоро да има решение за общо явяване на " Продължаваме промяната " и " Демократична България ", както и подредена листа.

Радан Кънев изнесе обществена лекция в Икономическия университет в крайморския град. В нея той означи, че за страдание, в България не се знае, в това число на доста високо политическо равнище, какво е Зелената договорка. Като член на комисията по публично здраве, околна среда и сигурност на храните в Европейския парламент, той разяснява проблемите към инфлацията, рецесията на покупателната дарба и бъдещето на Зеления пакт.

Когато се разяснява Зелената договорка, би трябвало да е ясно, че става дума за над 20 законопроекта, някои от които спорни, и за една обща дълготрайна политика с доста съществено европейско финансиране, уточни Кънев. По думите му за нас огромният въпрос е дали България въобще ще успее да се включи, да употребява опциите за финансиране и за рационализация на бизнеса през близкото десетилетие. В обстановка на непрестанен властови вакуум, отговорът е по-скоро негативен, уточни евродепутатът. И добави, че има доста крайни периоди, като те са сред 2026 година и 2032 година.

Подготвени са планове са от разнообразни български държавни управления, някои са поправени, само че сред създаването и действителното им реализиране в съдействие с бизнеса има основна разлика, сподели още Кънев. И заключи, че без устойчиво ръководство на страната е доста песимистичен дали страната ни изобщо ще успее да се възползва от съвсем неограничените финансови благоприятни условия на Зелената договорка. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР