Всяка от телесните ни клетки съдържа около 20 000 гена

...
Всяка от телесните ни клетки съдържа около 20 000 гена
Коментари Харесай

Невероятно! Количеството вино, което пием, е заложено в нашата ДНК

Всяка от телесните ни кафези съдържа към 20 000 гена – те съставляват „ проекта “ на всичко – от цвета на очите ни до интелекта и държанието. И наподобява, че освен това - учените са разкрили, че нашата взаимозависимост към алкохола може да бъде вградена непосредствено в ДНК, пише Daily Mail.

В ново изследване екип от учени от Пенсилванския държавен университет прегледа данни от съвсем 3,4 милиона души. По принцип изследването включва бели европейци, които споделят какъв брой алкохолни питиета пият приблизително на седмица.

Учените са открили, че към 10% от европейците принадлежат към групата с най-голям генетичен индикатор, обвързван с потреблението на алкохол - приблизително те пият към 7 напитки на седмица. В същото време най-ниските 10% от европейците пият приблизително по-малко от четири питиета на седмица.

Изследователите са открили, че една бутилка вино може да се изпразни доста по-бързо, в сравнение с допускаме, и това зависи директно от нашите гени. Според професор Dajiang Liu, съавтор на проучването, какъв брой пием на седмица, уви, не зависи напълно от това дали сме имали претрупан ден или какъв брой вкусна бутилка вино ни чака в хладилника - гените също играят значима роля роля.

Учените означават, че това проучване може да изясни за какво някои хора постоянно са подготвени да отидат на бар или да отворят бутилка вино. Учените обаче упорстват, че не можем напълно да упрекваме генетиката за нашата взаимозависимост към алкохола - хората към момента са в положение да устоят на гените, да вземем за пример вземат решение да понижат потреблението на алкохол и да водят по-здравословен метод на живот.

В хода на проучването учените са разпознали хиляди генетични вариации, които са най-чести при хора, които пият повече алкохол приблизително на седмица.

Имайте поради, че стандартната порция алкохол е:

150 ml вино 12%;
350 ml бира 5%;
малко над 50 мл мощен алкохол.

Общо са открити повече от 2 хиляди гена, които са виновни за използването на алкохол и тютюн. В същото време учените считат, че пушачите да вземем за пример са склонни да употребяват повече алкохол на седмица.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР