"Всяка от четирите партии, преговарящи за съставяне на кабинет, ще

...
"Всяка от четирите партии, преговарящи за съставяне на кабинет, ще
Коментари Харесай

Всяка партия в бъдещия кабинет ще има вицепремиер, ПП ще има двама

"Всяка от четирите партии, договарящи за сформиране на кабинет, ще има вицепремиер в бъдещия кабинет, а от "Продължаваме смяната " ще имат двама. За по-добър надзор обединенията ще излъчат и по един консултант към съответния министър, с цел да се избегне заплахата от еднопартийно преодоляване на ресорите ", заяви съпредседателят на "Продължаваме смяната " Асен Василев.

"Всяка партия има вицепремиер, плюс вицепремиер, който действително ще се занимава с дейно ръководство, тъй че мисля, че са общо пет. На финала се разбрахме всяка партия да има собствен консултант в министерствата, с цел да не се получава този партиен феодализъм, за който през вчерашния ден "Демократична България " предизвестиха. Коалиционното съглашение би трябвало да е готово до края на седмицата ", сподели още Василев.

Все още не е ясно обаче дали то ще бъде подписано общо от водачите или "Продължаваме смяната " ще подписва с всяка от обединенията поотделно:

"Току-що обсъдихме още няколко последни корекции. Говорим безусловно за едно-две фрази, тъй че се надяваме текстът, окончателният, през днешния ден да е завършен. В момента желая да го затворим, с цел да има текстове, които да минат на следващия ден и в другиден на утвърждение през съответните органи на партиите. Идеята е държавното управление да се конструира оптимално бързо ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР