Всяка жена, която някога се е опитвала да намери перфектен

...
Всяка жена, която някога се е опитвала да намери перфектен
Коментари Харесай

Какво може да се случи с тялото ви, ако сутиенът не пасва

Всяка жена, която в миналото се е опитвала да откри съвършен сутиен, евентуално знае какъв брой типове и разновидности има. Въпреки изобилието, доста дами по света носят неверен размер сутиен. И въпреки да наподобява, че несъответствуващият сутиен не е толкоз огромен проблем, непрекъснатото носене на прекомерно дребен или прекомерно огромен може съществено да повлияе на здравето. Ето по какъв начин.
1. Болки в гърба, шията и гърдите

Проучванията потвърждават, че неправилният размер може да аргументи доста здравословни проблеми, като най-разпространените са болките в гърба, шията и гърдите. Лошото прилепване не може да обезпечи добра опора и предизвиква несъразмерен напън на презрамката, а оттова - неправилна стойка на тялото.

2. Главоболие

Натискът, породен от дребен сутиен, също може да докара до главоболие. Ако сутиенът не пасва вярно, тежестта на гърдите разтяга презрамките и оказва спомагателен напън върху раменете и врата, което води до главоболие.
3. Деформация на рамото

Гореспоменатото налягане може също да аргументи недостатък в раменете. Проучванията демонстрират, че дълготрайното носене на дребен сутиен оказва напън върху меките тъкани на раменете, което води до забележими деформации.
4. Кожни проблеми

Твърде огромните сутиени предизвикват увреждане на кожата в региона на гърдите, защото търкането при придвижване е доста по-голямо, в сравнение с при плътното нагласяване.

Как да изберете верния размер?

Вземете метър, издишайте и измерете под гърдите. Тази обиколка ще дефинира първата цифра от размера на сутиена ви. Ако е сред 63-67, търсите 65, в случай че обиколката е сред 68-72, би трябвало ви 70 и така нататък След това измерете гръдната си обиколка, с цел да разберете каква чашка ви би трябвало. Издишайте и поставете шивашкия метър върху най-изпъкналата част от гърдите. Използвайте тази таблица:

AA - 74-78

A - 76-80

B - 78-82

C - 80-84

D - 82-86

DD - 84-88
Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР