Всяка жена, която наскоро е станала майка може да потвърди,

...
Всяка жена, която наскоро е станала майка може да потвърди,
Коментари Харесай

5 съвета за това как да спрете да забравяте и да губите всичко, след като родите

Всяка жена, която неотдавна е станала майка може да удостовери, че е по-разсеяна от преди, губи доста неща и бързо не помни. Това е напълно обикновено положение за младите майки, само че все пак не е изключително прелестно. Ето по какъв начин да се справите с този проблем:

1. Създайте график за хранене

Кърмещите майки постоянно се трансформират в мандра, която би трябвало да работи непрекъснато. Добро решение е да създадете график и бебето ви да яде на всеки 2.5-3 часа. Трябва да сте сигурни, че бебето е добре нахранено на всяко от храненията. Ако то стартира да плаче сред храненията, не бързайте отново да му оферирате да суче. Вместо това масажирайте гръбчето му. Това оказва помощ, тъй като бебетата имат мехурчета въздух в коремчето. Ако помогнете на бебето да се оригне, ще спре да плаче.

2. Създайте режим на сън

Бебетата постоянно заспиват по време на хранене и майките не са склонни да ги разсънват. Опитайте се да държите бебето си будно за към половин час след храненето, а по-късно го сложете да спи. Ще забележите разликата.

Логиката е елементарна - в случай че бебето е спало през целия ден, няма да спи умерено през нощта. Но в случай че бебето има построен режим за хранене и спане денем, през нощта ще спи умерено, надлежно и вие ще можете да се наспите.

3. Създайте място и отделяйте време за подготовка
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР