Всяка жена изпада в шок, когато по четката ѝ за

...
Всяка жена изпада в шок, когато по четката ѝ за
Коментари Харесай

5 билки с доказани лечебни свойства при косопад

Всяка жена изпада в потрес, когато по четката ѝ за коса останат повече от естественото количество косми. Косопадът може да е породен от хранителни разстройства, неналичието на минерали и витамини, от хормонални или здравословни проблеми.
Освен с подобаващи лекарства, можете да заздравите косата си и с отнасяне с подобаващи за задачата билки. Определено проблематичната коса се повлиява чудесно от билките.
Кои са тези билки, които можете да употребявате в битката ви с косопада и да подкрепят растежа на косата ви?
 Маска срещу КОСОПАД, трансформирала се в цялостен ХИТ Маска срещу КОСОПАД, трансформирала се в цялостен ХИТ
Косопадът е едно от най-неприятните феномени, които съумяват да споходят както мъжете, по този начин и дамите. Този развой, привързан със загубата...
Чемерика
С корените на чемериката се подготвя запарка за прекъсване на косопада. С нея се изплаква косата, откакто я измиете. Билката е отровна и никога не би трябвало да се употребява. Приложението ѝ е напълно външно. В 250 гр вода сварете 50 гр корен от чемерика и 250 гр оцет. След като отварата се охлади задоволително, изплакнете измитата си коса с нея.
Коприва
Копривата е известна с противовъзпалителните си качества. Тя  успокоява скалпа, когато е нервиран. Билката съдържа доста желязо, а то стимулацията на растежа на косъма. Отварата се подготвя с 500 мл вряща вода. В нея се изсипват 2-3 с.л. листа и корени от сушена коприва. Трябва да се сварят в продължение на 3-4 минути. Запарете под похлупак отварата още 20 минути. Полейте косата си откакто течността се охлади.
Подбел
 Фризьорът поучава: НЕ правете това, в случай че имате косопад Фризьорът поучава: НЕ правете това, в случай че имате косопад
Косопадът е постоянно срещано събитие при дамите и мъжете. Докато мощният пол го одобряват за нещо обикновено, то дамите не могат да се примиря...
Подбел многофункционална билка, която има чудесно деяние върху косата, която страда от косопад. Заради витамините и минералите в състава на билката, растежът на косата се повлиява чудесно. Сложете 1 с. л. сушен подбел в 1 чаша кипяща вода. Нека кисне два часа. След всяко измиване косата би трябвало да се изплаква с тази запарка.
Девесил
Девесилът има мощни противовъзпалителни и антимикробни свойства. Използва се за изплакване на косата, както и като част от маски с разнообразни съставни елементи. Билката има танини, които задействат растежа на косата, а аскорбиновата киселина усъвършенства текстурата на косата. Отварата от девесил се прави с 300 мл вряща вода, в която се поставят 2-3 с. л. сушена билка. Оставя се да ври за няколко минути, запарва се под похлупак за още 30 мин. След изстудяване косата се полива с отварата.
Розмарин
Антисептичните свойства на розмарина са известни на мнозина. Ролята му е да стегне скалпа, с цел да се задържат косъмчетата по него. След отнасяне с билката се вижда подтикващ, релаксиращ и успокоителен резултат върху скалпа. Косата придобива спомагателен искра и в същото време понижава омазняването на скалпа. За задачата е належащо да заври 500 мл вода. В нея се варят 3-4 супени лъжици от билката. Косата се полива, откакто запарка се охлади.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР