Всяка година все повече българки стават жертви на романтични измами.

...
Всяка година все повече българки стават жертви на романтични измами.
Коментари Харесай

Чужденци масово мамят българки в интернет

Всяка година от ден на ден българки стават жертви на сантиментални измами. По Коледа излъганите самотни сърца се усилват.

Преди 5 години Лидия качва фотоси във Фейсбук. Веднага по-късно чужд ги харесва и ѝ желае другарство. Ухажорът ѝ е Гомез Робинсън. Описва го като хубав и обаятелен мъж с лъчение. Казал, че е боен лекар на задача в Йемен. „ Започна една бурна, любовна преписка. Беше цялостна с любовни бомби, с обещания и стремежи за женитби. Кой не желае да бъде отрупан с обич? Само че това е подозрителното ", разяснява пред NOVA излъганата жена.

Подозрението ѝ се трансформира в подробно следствие. След дни на благи думи, гръмки обещания и пояснения в обич схваща, че всичко това е операция. Открива, че Гомез се показва и като Адису Уилиъмс. Срещнала го и с името Фред Дейвид. Различни профили във Фейсбук - една открадната идентичност.

Впоследствие пристигнали и настояванията за пари. Поискал ѝ 100 хиляди, които трябвало да преведа по американска сметка. Лидия съумява да се измъкне от прочувствения капан в точния момент, само че по данни на полицията всеки месец две българки дават десетки хиляди евро в името на любовта.

Целта - да оказват помощ на новооткритата пристрастеност, която се оказва, че не е американски лейтенант или хирург, а подправен профил от Нигерия.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР