Всяка година в навечерието на най-светлите празници – Коледните, Дружество

...
Всяка година в навечерието на най-светлите празници – Коледните, Дружество
Коментари Харесай

Връчване на награди: ДПХ открива Годишна изложба „Живопис, графика, скулптура, N форми“

Всяка година в навечерието на най-светлите празници – Коледните, Дружество на пловдивските художници показва своята най-голяма галерия , с която по самобитен метод изпраща остарялата година, прави равносметка на постигнатото през актуалната и отбелязва триумфите на свои изявени членове, които са показали блестящо наличие в културния живот на сдружението през годината.

Откриването е на 5 декември от 18:00 часа в Зала „ 2019 “ към Градската художествена изложба на ул. „ Гладстон “№ 32. Ще бъдат връчени Годишните награди, които се дефинират от 5-членно жури в категориите: живопис, графика, статуя, N форми, млад създател. Един от художниците ще бъде отличен с „ Наградата на Кмета на Пловдив “, традиция от последните 12 години .

Всички призьори, участници, посетители и другари ще бъдат поздравени от новоизбрания ръководител на ДПХ Лидия Симеонова .

Годишната галерия на Дружество на пловдивските художници се реализира с финансовата поддръжка на Община Пловдив и е част от Културния календар за 2023г. Изложбата е с вход свободен и може да се прегледа до 31 декември.

Дружеството на пловдивските художници, учредено през 1990 година, е съдружие с идеална и нестопанска цел. Една от главните му задания е да разпространява творчеството на своите членове . Дружеството е правоприемник на Групата на пловдивските художници – СБХ и понастоящем сплотява над 400 създатели на районен принцип.

Членовете на Дружеството работят в региона на другите образни изкуства : живопис, графика, статуя, приложни изкуства, различни форми, кураторски планове. Дружеството на пловдивските художници е най-голямото креативно съдружие в Пловдив и най-голямото извънстолично креативно съдружие на художници.

Дружеството реализира редица прояви , като главно място заемат изложбите: общи, групови, гостуващи и независими. Дружеството реализира контакти както с сходни структури в страната, по този начин и с такива отвън страната.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР