Всяка година в Европа 500 000 жени са диагностицирани, а

...
Всяка година в Европа 500 000 жени са диагностицирани, а
Коментари Харесай

Най-важното, което трябва да знаете за рака на гърдата!

Всяка година в Европа 500 000 дами са диагностицирани, а 130 000 умират в резултат на рак на гърдата. Ето за какво профилактиката на това заболяване е от огромно значение.

Как обаче се слага такава диагноза и има ли „ непокътната “ възраст за това заболяване? Колко вида и какви типове рак на гърдата има? Какви са възможностите за оцеляване съгласно степента на рака? Има ли значение какъв брой е огромно образуванието и къде се намира?

По всички тези въпроси екипът на " Новите родители " беседва с доктор Полина Лъжанска, онколог и създател на фондация „ Победи рака “, уредник на Race for the Cure за страната ни. Race for the Cure 2022 – бъди розова светлина за живота!, е най-голямото благотворително спортно събитие в Европа за битка с рака на гърдата. Четвъртото българско издание на самодейността в поддръжка на болните от рак на гърдата ще събере стотици в Южен парк на 25 септември. На прага на Световния месец за битка със болестта София ще бъде част от световна мрежа на положителното, включваща още 43 столици, измежду които Рим, Атина, Прага, Брюксел и Букурещ.

Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР