Всяка година турнирът за Купата на краля в Испания нажежава

...
Всяка година турнирът за Купата на краля в Испания нажежава
Коментари Харесай

Странна демокрация и английски нрави в съперника на "Реал"

Всяка година шампионатът за Купата на краля в Испания нажежава футболните страсти. От етапа на 1/16-финалите в конкуренцията се включват и " огромните " - клубовете от Примера дивисион. Това от своя страна носи спомагателна страст на техните сътрудници от по-долните дивизии, които имат опция да се срещнат с идолите си и за какво не... да създадат огромната изненада.

Най-интересните мачове от шампионата за Купата на краля може да гледате директно в каналите на bTV Media Group през днешния ден (22 януари) и на следващия ден (23 януари).
Мачовете от шампионата за Купата на краля - директно в каналите на bTV Media Group Гледайте срещите на "Барса ", "Реал " и "Атлетико " от 1/16-финалите в конкуренцията
Такъв клуб - без искания да е доста мощен, само че носещ страст и футболна сила, е " Унионистас де Саламанка ". Играчите с белите екипи емблема с бик на гърдите си, ще се изправят против огромния, кралския, шампионския " Реал " от Мадрид. На пръв взор база за съпоставяне сред двата отбора няма.

Снимка: Фейсбук

Но насладата, с която играчите от " Унионистас " посрещнаха новината, че ще бъдат домакини на мощната селекция на Зинедин Зидан, ни накара да се замислим за какво този клуб е друг и от къде идва любовта към него.



Отборът е основан неотдавна - през 2013 година Той е правоприемник на едноименния " Саламанка ". През 2013 година локалният отбор банкрутира след 90 години битие, 12 сезона в елита на испанския футбол и непостижим за погасяване дълг от 23 млн. евро.
" Реал " Мадрид гостува на стадиона, на който Сотомайор сложи великия си връх Гледайте "Унионистас де Саламанка " - "Реал " Мадрид в сряда от 22 ч. по bTV Action
Местните вземат решение, че няма да останат без тим, само че няма да позволяват предходните неточности. За това група запалянковци се събират в локална пицария и основават " Унионистас де Саламанка ". Принципът на ръководство в него е следният - огромен вложител няма, тимът ще се устоя със средства от почитателите. Всеки един вложител заплаща избрана сума, която му разрешава да посещава несъмнено количество мачове без пари. Колкото повече са вложените средства, толкоз повече са мачовете.

Снимка: Фейсбук

В отбора на " биковете " трайно се е настанила демокрацията. Всеки от акционерите има право на глас. Питате се какъв брой са тези запалянковци? Близо 3000, съгласно формалния уебсайт. И всеки един консуматор на интернет може с няколко клика да се причисли към тях.



Един от най-важните хора в късата история на " Унионистас " е англичанинът Тони Мърфи от Стафордшир. Той емигрира в Саламанка през 80-те години на ХХ век, има частна школа за проучване на езици и... е един от първите, вложили средства в новия план.

Пред Би Би Си Тони разкрива, че е съумял да завоюва за идеята и свои другари от Англия. Брат му Питър, който го посещава няколко пъти в годината, също е акционер. А двамата са в основата на една традиция, която в Испания не е постоянно срещана - да пътуват с отбора при гостувания.

Снимка: Фейсбук

" В Испания никак не е всекидневно почитателите да вървят на гостувания на тима си. Но при нас не е по този начин. Голяма група от фенове следват отбора на всички места ", споделя Тони.

Той освен пътува с играчите, а и оказва помощ в организацията на тези почитател екскурзии. И се е трансформирал в звезда в Саламанка. Тони и Питър Мърфи са едни от най-големите вложители в клуба, само че това не значи, че техните гласове са по-важни от този на другите акционери. Вложените средства не са от голяма важност.



" Страхотно е да си част от фамилията на " Унионистас ". При нас обстановката е такава, че всеки вложител има право на един глас. Всяко едно решение би трябвало да е утвърдено от болшинството на членовете. Гласувам по електронен път, тъй като не мога да участвам на всяка среща. Но всякога, когато съм в Испания, в клуба ме посрещат доста топло. А приятелите ми в Англия ме мислят за изцяло вманиачен ", смее се Питър.

Увлечени в тази полуда, акционери и футболисти съумяха да реализират доста в последните години. Изкачиха се до третото равнище на испанския футбол. И през днешния ден всички те честват. Самият мач против " Реал " Мадрид е самопризнание за труда на всички в тима на " биковете " - от тези, които се раздават на терена, до почитателите, без значение от техните вложения. Важно е, че във футбола се влага късче сърце.

Гледайте срещата от 1/16-финалите в шампионата за Купата на краля сред " Унионистас де Саламанка " и " Реал " Мадрид на 22 януари от 22:00 ч. директно по bTV Action.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР