Всяка година шофьорите се сблъскват с т.нар. есенни нюанси и

...
Всяка година шофьорите се сблъскват с т.нар. есенни нюанси и
Коментари Харесай

Какви правила трябва да спазваме, за да управляваме правилно бензинов автомобил през есента

Всяка година водачите се сблъскват с така наречен " есенни " нюанси и особености в работата на техните коли. Сред тях доста значим детайл е горивото, неговото качество и сезонност, резервоара и горивната система на колата. Освен това, за другите типове гориво би трябвало да вземат поради някои специфики. Сега обръщаме внимание на колите, работещи на бензин.

Частите и системите на автомобила се нагряват и доближават високи температури освен според от атмосферните условия, само че и, несъмнено, по време на придвижване на автомобила. Ето за какво, когато е топло денем и мразовито през нощта заради огромни температурни разлики, по стените на резервоара на автомобила се образува конденз. Капките вода, изтичащи от вътрешните повърхности на резервоара, които не са цялостни с гориво, не се разтварят в бензина, а се натрупват на дъното на резервоара.

Теоретично филтърът на бензиновата помпа не би трябвало да " пуска " капки вода по-нататък в горивната система, защото водата и бензинът имат друго незадълбочено напрежение. Горивният филтър също е планиран по този начин, че да разрешава единствено бензин да минава през филтърните си детайли. Но актуалните бензинови помпи с високо налягане са много мощни, тъй че не може да се изключи опцията вода да попадне в мотора.

За да предотвратите появяването на конденз в резервоара за гориво, през есента е добре да да държите резервоара оптимално цялостен. Така, повърхността, където може да се образува конденз, понижава. Имайте поради обаче, че паспортният потенциал на резервоара в множеството случаи е по-малък от реалния (разликата може да бъде няколко литра). Разбира се, неловко и нереалистично на процедура е да се зарежда гориво " до дъно " всякога преди есенните студове.

Има и различен елементарен, само че ефикасен метод за битка с конденза в резервоара и той, сходно на дизелите, е обвързван с добавки, написа AutoMedia.bg. Те обаче са разнообразни от тези при дизелите, като задачата им е да всмукват и отстраняват водата от резервоара и от горивната система. Освен това те защищават горивната система от разяждане и не замърсяват околната среда. Използват се за всевъзможни бензинови мотори, като се прибавят в резервоара при всяко зареждане с гориво.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР