Всяка година се появяват около 170 нови парфюма. Голямото предлагане

...
Всяка година се появяват около 170 нови парфюма. Голямото предлагане
Коментари Харесай

Най-честите грешки при парфюмиране

Всяка година се появяват към 170 нови парфюма. Голямото предложение е резултат от огромно търсене, а повода е елементарна - желаеме да опитвам, да опитваме нови аромати. Не всеки един от тях обаче има силата да се наложи като типичен.

Парфюмът е един от най-старите козметични артикули. Първите аромати датират от древността, въпреки че гръцката и египетската цивилизация са в основата на тяхното налагане за по-широка приложимост. Използваме ги от толкоз доста години, само че все пак към момента вършим някои неточности, когато си ги слагаме и съхраняваме.

Парфюмът и китките

 Снимка 329257
Повечето от нас позволяват всеобщата неточност след впръскването на парфюм на китката, да разтриват двете китки една в друга. Вероятно го вършим по инерция, само че би трябвало да се отървем от този табиет.

С разтъркването на китките затопляме региона, където парфюмът е попаднал и това трансформира аромата му. Когато температурата на кожата се увеличи, се създават естествени ензими, които взаимодействат с парфюма, като по този метод се видоизменят на първо място високите и междинните нотки на аромата. От този ни табиет най-засегнати остават парфюмите с флорална основа.

Експертите предлагат да напръскате и да изчакате, до момента в който течността бъде поета от кожата .

Парфюмът и кожата

 Снимка 329262

Парфюмираме се заран, а след няколко часа към този момент няма и помен от мирис. Тази наклонност се следи, тъй като доста аромати, напръскани върху суха кожа, не траят дълго, изключително в случай че ги покрием с облекла.

Ето за какво би трябвало да прилагаме парфюма върху области, които остават навън, като китките или врата, даже и отвътре на лактите, в случай че е лято. Ако денят е доста парещ, целесъобразно е да избираме характерни парфюми за коса, тъй като косъмът резервира аромата по тънък и грациозен метод.

Съхранение

 Снимка 329264

Ако в миналото сте се питали дали парфюмите имат период на валидност, отговорът е не, нямат. С времето обаче те трансформират характерностите си, изключително в случай че са съхранявани в несъответствуващи условия.

Ароматите, също като положителното вино, изискват специфична грижа. Много от съставките им са есенции, които идват непосредствено от природата - лимонова кора, цветни листенца, и, надлежно, с измененията в околната среда се видоизменят. Високата температура да вземем за пример провокира химически реакции, които карат съставките да " остаряват " и да се трансформират.

Най-добре е да съхраняваме парфюмите на хладни и сухи места, предпазени от светлина . Също както и да ги използваме в границите на 18 месеца.

Най-добрите парфюми са в дребни шишенца

 Снимка 329263

Тази фраза не е лишена от смисъл. И освен тъй като в действителност най-добрите/скъпи парфюми са в дребни шишенца, а тъй като колкото по-бързо изразходваме аромата, толкоз по-добре .

Според специалистите обяснението е, че в случай че имаме половин шишенце и не го използваме бързо, евентуално в парфюма ще попадне О2, който ще разгради някои молекули на аромата и, в последна сметка, ще го промени.

Ако въпреки всичко предпочитате да парфюмите в огромни разфасовки, би трябвало да ги разделяте в няколко по-малки опаковки и да ги съхранявате в хладилника. Но най-важното е да държим парфюмите надалеч от всевъзможен източник на топлота и да не ги излагаме на директна светлина .

Източник: lifestyle.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР