Всяка година се чудиш какво да правиш с коледната украса

...
Всяка година се чудиш какво да правиш с коледната украса
Коментари Харесай

Можеш ли да изядеш коледната украса? Направи си сам уникални и вкусни играчки за елхата

Всяка година се чудиш какво да правиш с коледната декорация – къде да я прибереш, кое да запазиш за идващите празници и кое да изхвърлиш. Тази Коледа слагаме завършек на алтернативата ти и ти предлагаме да изработиш сама украсата за светлите празници, която по-късно да… изядеш. Ядливата декорация е оригиналност в България и мъчно ще я намериш в комерсиалната мрежа, само че с малко артикули, повече умелост, въображение и нашите препоръки ще очароваш фамилията и гостите си, а най-малките ще бъдат удовлетворени и след празниците, похапвайки украсата.

Шарен свят
Направи си самичък: коледен свещник
Месец преди навечерието на Коледа и Нова година, всеки се пробва да украси дома си. Да прибавим тържественост, искра и прелест къ...

Необходими са ти коледни пластмасови транспарантни топки или други отварящи се пластмасови транспарантни фигури, панделки и шарени бонбонки. Различни марки оферират дребната наслада в разнообразие от цветове и форми. Закупете няколко разнообразни, с цел да е разнообразна и украсата ви. Бонбонките поставете в пластмасовите топки. Може да ги редувате по цветове, други да извършите с размесени бонбонки, трети да са решени единствено в един цвят, а четвърти да си съперничат с дъгата. В горната част на топките поставете панделка. Най-лесно ще я извършите от сатенени или дантелени ленти,които се продават на метър. Може да украсите панделката и топките с  брокат. Така ще предадете искра на вкусното си създание. След празниците на бонбонките най-вече ще се радват децата.

Курабийки на елхата

Ако сте отличен кулинар или желаете най-малко да изпробвате уменията си, изпечете коледни курабийки в многообразие от форми и цветове. Нужни са ви артикули за курабийките, формички и в случай че желаете да има цвят – багра за храна или цветни пръчици. Ако сте по-сръчни може да довършите ръчно готовите курабийки – да сложите очички на човечето от зрънца пипер, папионка от панделка и ягодова шапка. Дайте шир на фантазията си и творете самоуверено. Единственото значимо нещо е да приготвите курабиената декорация тъкмо преди празника, с цел да не се скапе, до момента в който пристигна време за изяждането ѝ.

Коледен сладолед
Какви рискове крие коледната декорация
Памукът и хартиените украси по елхите са леснозапалими. Гирляндите от електрически крушки са ефектни и по-малко рискови. Това припомнят о...

Необходими са ви фунийки за сладолед, едри шоколадови бонбони – най-добре кръгли, станиол, шарени пръчици, шоколад и брокат за храни. Разтопете шоколада и потопете фунийките за сладолед в него, като по-късно ги оваляте в цветните пръчици. Украсете и с брокат. Във фунийките поставете шоколадовите бонбони, които авансово сте увили в цветни хартии, станиоли, платове или с каквото ви подскаже въображението. Ако поставите очичики и уста, от тези фунийки стават и чудесни човечета. Не използвайте украсата в прекомерно затоплени пространства, с цел да не се разтече шоколадът и я пазете от очарованите деца най-малко до коледната нощ.

Приятно творчество и да ви е сладко!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР