Всяка година решаваме да бъдем нов човек, започвайки на чисто

...
Всяка година решаваме да бъдем нов човек, започвайки на чисто
Коментари Харесай

24 начина, с които да изпратиш старата година и да започнеш 2024 с късмет

Всяка година решаваме да бъдем нов човек, започвайки на чисто от 1 януари. Но за какво да чакаме да настъпи новата година, с цел да стартираме да вършим позитивни промени?

 

Тази година предизвикайте себе си да приключите годината мощно и незабравимо, вместо да отлагате персоналното си развиване за неустановен миг в бъдещето. Остава още задоволително време да преобърнете шанса си тази година – или най-малкото да я завършите с наслада.

 

Ето какво да извършите до края на годината, с цел да започнете новата начисто и да прегърнете шанса и щастливите моменти, които ви предстоят! 

 

Дарете 25 персонални движимости

До края на годината всеки човек натрупва доста непотребни движимости. Изберете двадесет и пет предмета: било те книги, облекла или предмети от бита, без които можете да живеете, и ги дарете за добра идея. Така ще си починете по-лесно, знаейки, че някой различен ги употребява добре.

 

Направете лист с 15 най-хубави неща, които сте създали тази година

365 дни е дълъг интервал от време – задоволително дълго, с цел да забравим личните си достижения и триумфи през целия интервал. Седнете и напишете лист на всяка мъничка победа, която сте постигнали през последната година – най-малко петнадесет, най-много безконечност. Може да се изненадате от всички мънички планини, които сте покорили през последните дванадесет месеца, без въобще да ги признавате за такива.

 

Направете лист с 5 неща, които ви се желае да сте създали тази година, само че не сте

Точно както би трябвало да означаваме триумфите си, по този начин би трябвало да обръщаме внимание и на непостигнатите цели. Направете лист на това, което сте възнамерявали да постигнете тази година, само че по този начин и не сте стигнали до него. И тогава се запитайте по какъв начин ще се уверите, че ще го постигнете в този момент.

 

Кажете същинско и сърдечно „ благодаря “ на хората, които са ви помогнали през годината

Помислете за всичките си най-ниски точки през годината. Запитайте се кой към момента е стоял до вас в тези моменти. И тогава уведомете тези хора тъкмо какъв брой доста значат за вас. Онези, които ни оказват помощ с отворено сърце, постоянно не са наясно какъв брой огромно въздействие имат върху нас – тъй че наша работа е да ги уведомяваме. И да им изкажем благодарността, която заслужават.

 

Прекъснете връзките, които знаете, че ви вредят

Човекът, който би трябвало да пуснете. Работата, която би трябвало да спрете да работите. Ситуацията, която ви дърпа надолу през цялата година – време е да вземете дефинитивно решение да се откажете от тях. Защо да носите товара си през новата година? Ако спирането на връзките ще навреди, дано боли в този момент. И дано новата година да бъде място, където стартирате изначало.

 

Извинете се за всички неточности, които сте създали през годината

Най-подходящото време от края на годината да поемете отговорност за всичко, което сте създали неправилно по пътя си. Възползвайте се от опцията да се реванширате и да се извините на всеки, който сте наранили през последните дванадесет месеца. Никога не е късно да кажете, че съжалявате.

 

Простете на другите за грешките, които са създали тази година

Прошката не значи да посрещнеш някого назад в живота си. Дори не значи безусловно да се свържете още веднъж с тях. Това просто значи да вземете съзнателното решение да се освободите от всеки яд, възмущение и обвиняване, което сте държали в себе си. Това значи да приемете, че всички сме заблудени хора и да си позволите да се впуснете в новата година с мир, а не с яд.

 

Приемете неуспехите, с които сте се сблъскали през годината

Трудно е да преминете през годината без нито един неуспех. Но вместо да носите този товар с вас през новата година, имайте сили и смелост преди края на тази да го пуснете. Оставете разочарованието да потъне и се насладите на свободата, която това ви разрешава. Не можете да водите нови борби, в случай че към момента водите война за предишното. А и има толкоз доста други борби, които да спечелите.

 

Направете лист с нещата, които ще станат по-добри

След като пуснете болката, разочарованието и негодуването от миналата година, най-сетне сте отворени да признаете всички невероятни неща, които биха могли да ги заменят напред. Направете лист с тези неща – и по-късно направете деен проект за постигането им.

 

Актуализирайте биографията си

Кои нови умения усъвършенствахте тази година? По кои би трябвало още да работите? Направете съответен проект за попълване на тези пропуски през новата година (или преди края на старата) – това ще ви подсети какъв брой надалеч сте стигнали през тази една година и какъв брой още ви остава да научите.

 

Отменете абонаментите, които в никакъв случай не употребявате

Кога беше последното ви посещаване във фитнеса? Бъдете откровени със себе си и отменете участието, което към този момент не употребявате преди края на годината. Ще бъдете удовлетворени от финансовото облекчение и можете да употребявате тези пари, с цел да се насочите към обещанията си за новата година.

 

Започнете с обещанията за Нова година

1 януари не е ден за започване на обещания – студено е, всичко е затворено и има огромен късмет да имате махмурлук. Независимо от обещанията към себе си, които желаете да изпълнитепрез новата година, започнете незабавно. По времето, когато 1 януари се завърти на календара, към този момент ще сте привикнали с новата си рутина, което значи, че ще бъдете безпределно по-склонни да се придържате към нея.

 

Целунете някого

Има ли по-добро време от празниците, с цел да уведомите някой по какъв начин в действителност се чувствате към тях? Възползвайте се от опцията да излезете на среща, преди да завърши годината - в най-хубавия случай ще създадете нова фантастична връзка. В най-лошия случай ще би трябвало да се насочите с нови упования към новата година.

 

Позволете си някой да ви липсва

Използвайте последните дни от годината, с цел да се простите с цялата сърдечна болежка и битка да не изпуснете някого от живота си. Спрете да се отказвате от болката и си позволете да се отдадете на нея за финален път. Избършете тези сълзи и се пригответе да започнете отначало в годината, която следва.

 

Посетете индивида, на който сте споделили, че ще се видите, само че не сте

Помислете за началото на годината. С кого си обещахте, че ще се срещнете, ще отидете на посетители или да не губите връзка с напредването на годината? Спазвахте ли това заричане? И в случай че не сте, към момента има време да резервирате самолетен билет.

 

Задайте си сложните въпроси, които избягвате

Твърде елементарно е да се примирите с рутината и да оставите дребните неща да се изплъзнат – като нашето благополучие, здраве и изцяло чувство за благоденствие. Използвайте края на годината като опция да ревизирате със себе си дали в действителност сте там, където желаете да бъдете в живота. И в случай че не, какво бихте могли да извършите, с цел да започнете да променяте нещата.

 

Откажете се от токсичните си вярвания

Напишете три негативни вярвания, които имате за себе си, други хора или света, който ви заобикаля. А по-късно се откажете от всички тях! Кои от вашите отрицателни усещания са ненужни? И какво можете да видите оттатък тях, преди годината да завърши?

 

Посетете лекаря

Не носете безпокойствие за здравето си през новата година. Посетете лекаря, психолога или който и да е различен експерт, който отлагате да посетите, преди годината да завърши. Ще научите какво бихте могли да извършите по-добре и можете да започнете да прилагате тези промени, преди да настъпи новата година.

 

Посетете финансов консултант

Ако през миналата година финансите са били главен източник на стрес, визитата на финансов консултант е приказен метод за облекчение на част от този стрес. Тъй като декември постоянно е безценен месец, в никакъв случай не ви пречи да ревизирате по какъв начин бихте могли да управлявате по-добре финансите си и да установите какво можете да вършиме по друг метод, с цел да се справяте по-добре с парите си.

 

Направете лист на всички неща, които желаете, само че се страхувате да поискате

Онова покачване. Мечтаната връзка. Онази опция, която витае отвън вашия обхват. Запишете всичко и по-късно се запитайте почтено за какво към момента не сте го поискали непосредствено?

 

Направете проект за деяние, с цел да поискате тези неща през идната година

Сега, когато сте си признали най-сетне за това, което желаете, направете обстоен проект за деяние, който ще трансформира формулирането на тези въпроси в действителност. Напишете речта, която ще визиите на шефа си, текста, който ще изпратите на оня специфичен човек, или молбата, която ще изпратите, с цел да получите онази опция. Спрете да оставяте фантазиите си да бъдат просто неосъществени хрумвания.

 

Попитайте околните си по какъв начин е била годината за тях

Има години, в които сме по отношение на тези към нас, само че има и години, в които сме толкоз увлечени в личните си битки, че проблемите или достиженията на другите се изплъзват в нашата външна страна. Преди да завърши годината, направете пауза, с цел да се видите с хората, които ви интересуват, и да научете какво в действителност се случва с тях. Възможно е да го оценят повече, в сравнение с бихте могли да знаете.

 

Направете лист с 10 неща, които ви изненадаха през миналата година

Нито едно от невероятните неща, които ни се случват, не наподобява необикновено в ретроспекция, само че когато погледнете обратно през годината, какви обстановки са ви изненадали в действителност? Направете съответен лист на всички места, където животът ви е отвел през миналата година без да сте очаквали - и дано това да ви послужи като увещание, че идната година евентуално ще бъде цялостна с изненади.

 

Направете лист на всичко, от което към момента се страхувате. Запалете листата!

Ако има нещо, което не желаете да отнесете в Новата година със себе си, това е неустановеност и боязън. Може да имате няколко опасения. Може да имате някакви подозрения. Но вие също имате силата да осъзнаете, че нищо от това не би трябвало да ви стопира. Когато приключите тази година, дано вашите страхове за настъпващата година да се трансфорат в пламъци. Не ги оставяйте да диктуват вашето бъдеще. А бъдещето ви не стартира с Нова година. Започва в този момент!

 

Инфо: Edna.bg

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР