Всяка година публикува своя подбор на водещите книги за годината,

...
Всяка година публикува своя подбор на водещите книги за годината,
Коментари Харесай

Българската книга, която привлече вниманието на Guardian

Всяка година разгласява своя асортимент на водещите книги за годината, издадени във Англия и показани в разнообразни категории - художествена литература, документалистика, детска литература, научна фантастика, фентъзи. Класацията е готова в границите на преглед за културните събития през отиващата си 2022 година

Наред с доста други книги и създатели, самопризнание получи и една българска книга. " Времеубежище " на Георги Господинов (издателство W&N, превод от български език на Анджела Родел), в която " клиника за предишното " лекува пациенти с заболяването на Алцхаймер, играе изобретателно и с топлина с концепциите за историята и носталгията, с цел да изследва европейския XX век и настоящите обърквания ", написа в обявата си Guardian.

Изданието показа " Времеубежище " през май тази година, когато книгата се появи на английския пазар, като " занимателен и стряскащ разказ за носталгията ".

В средата на ноември Георги Господинов показа романа си в книжарница Hatchards Piccadilly в Лондон по покана на Български културен институт Лондон.

" Беше от тези нощи. Благодаря на всички, които препълниха най-старата книжарница в Лондон и една от най-големите, с цел да счупим стандарта, че никой няма да пристигна на четене, в случай че писателят е от този завършек на света, хеле пък български. На идващите ще им е по-лесно ", написа Георги Господинов на страницата си във Фейсбук тогава.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР