Всяка година, освен да отговарят за сигурността и здравето на

...
Всяка година, освен да отговарят за сигурността и здравето на
Коментари Харесай

Всяка година по един-двама разсеяни родители губят децата си на плажа

Всяка година, с изключение на да дават отговор за сигурността и здравето на летовниците, медицинските екипи по варненските плажове влизат и в ролята на бавачки и детегледачи. По 1-2 са фрапиращите случаи през всеки сезон на разсеяни родители, изгубили децата си на плажа.

Това демонстрира статистиката, данните от която разяснява доктор Иван Иванов, шеф на ДКЦ 1 „ Св. Клементина “. Служители на медицинския център години наред се грижат за безплатното здравно обслужване по плажовете. „ Миналата година на варненския плаж, едно дете към 2 часа беше при наш медицински екип, тъй като се бе изгубило, а родителите му даже не забелязали.

Знаете, че децата обичат морето, обичат да си играят. И по този начин, това дете попадна при докторите на плажа. Добре, че нямаше никакъв различен проблем или следствие “, сподели доктор Иванов. Според него, въпреки сходни случаи да приключват наред и с усмивка, родителите би трябвало да са по-бдителни и виновни, написа в. " Монитор ".

Той добави, че плажуващите би трябвало да наблюдават за информацията на всеки избавителен пост за това дали къпането в морето е позволено, както и дали могат да се употребяват надуваеми плажни такъми във водата.

30 медицински пункта започнаха работа на плажовете във Варна и курортите „ Св. Св. Константин и Елена “ и „ Златни пясъци “. При нужда, екипите в тях ще оказват незабавна помощ на плажуващите. За здравето им ще се грижат общо 12 лекари, 45 медсестри, 8 водачи и 3 коли за спешна помощ.

До края на септември реаниматорите всекидневно ще дежурят от 8 до 18 часа. Пунктовете са оборудвани с всички нужни консумативи, инсталация и лекарства. Първите медицински пунктове бяха открити още на 15 май в двата курортни комплекса, а от началото на юни са отворени всички пунктове по плажната линия към Варна./ Pik.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР