Всяка година на до 20 000 мигранти може да бъде

...
Всяка година на до 20 000 мигранти може да бъде
Коментари Харесай

Великобритания приема до 20 000 мигранти годишно

Всяка година на до 20 000 мигранти може да бъде препоръчан нов безвреден и легален маршрут до Обединеното кралство.   Министрите от английското държавно управление завършват тези проекти, заяви Telegraph.

Това е част от скица, създадена в партньорство с Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците.

Тя идва, когато министър председателят Риши Сунак се пробва да потуши протестите против неговия законопроект за незаконната миграция както от умерени, по този начин и от твърдолинейни консерватори.

Група консерватори от умереното крило на партията, водени от Тим Лоутън, приканват за въвеждането на нов безвреден и легален път като част от законопроекта.
 Англия настанява мигрантите във военни бази и остарели фериботи
Англия настанява мигрантите във военни бази и остарели фериботи

Планът заработва до седмици

Предполага се, че поправката може да нанесе съществено проваляне на държавното управление.

Понастоящем Обединеното кралство има безвредни и законни пътища за влизане на хора в страната от Украйна, Афганистан и Хонконг, както и визи за събиране на фамилии на бежанци и по-обща скица за презаселване.

Това може да бъде оповестено като ангажимент от Суела Брейвърман, министърът на вътрешните работи, още в понеделник или може да бъде въведено като част от законопроекта, който ще бъде разискван в Народното събрание от понеделник.

Новият маршрут ще включва годишен таван за бежанци , който ще бъде гласуван от депутатите, откакто локалните управляващи са били съветвани по отношение на потенциала им да одобряват мигранти. Смята се, че в началото е към 20 000 на година.

Сунак по-рано сподели, че няма да афишира нови направления , и не понижи броя на прекосяванията на дребни лодки през Ламанша.

в Обединеното кралство по безвредни и законни направления сред 2015 година и предишния декември, съгласно данни на Министерството на вътрешните работи. Това включва 233 770 визи, издадени на украинци и 153 708, издадени на хора от Хонконг.

Съществува обособен безвреден и легален маршрут за бежанците, бягащи от Афганистан, който има за цел презаселването на до 20 000 души през идващите няколко години.

Но отчет на Камарата на общините от януари откри, че единствено 6300 души са били презаселени в Обединеното кралство след евакуацията от Афганистан през лятото на 2021 година, както и още четирима от прилежащи страни.

Междувременно Сунак е изправен пред настрана предизвикателство от депутатите от дясната страна на партията, които упорстват да се подсигурява, че мигрантите не могат да употребяват системата за обжалване, с цел да блокират полетите за депортиране.

Министърът на вътрешните работи договаря с до 60 консервативни депутати, които се пробват да лишат Страсбург от опцията да се намесва в имиграционната политика на Англия.

Министрите може да се спогодят да блокират потреблението на противоречив механизъм, употребен от Европейския съд по правата на индивида за приземяване на първия полет до Руанда предишния юни.

Това би означавало, че мигранти, които идват нелегално в Обединеното кралство, могат да бъдат депортирани, даже в случай че оспорят държавното управление според закона за правата на индивида.
 Макрон и Сунак умуват по какъв начин да преборят незаконната миграция през Ламанша
Макрон и Сунак умуват по какъв начин да преборят незаконната миграция през Ламанша

Двамата водачи организираха първи телефонен диалог

Припомняме, че някогашният министър председател Борис Джонсън реализира договореност за изпращане, доста от които са пътували от Афганистан, Сирия или други страни, обхванати от война.

Това решение обаче бе обжалвано пред съда, откакто първият плануван полет за депортиране беше блокиран по правата на индивида. То беше постановено за законно от Върховния съд на Лондон през декември, само че съперниците му се пробват да апелират тази присъда.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР