Всяка година на Архангелова (мъжка) задушница Българската армия провежда военни

...
Всяка година на Архангелова (мъжка) задушница Българската армия провежда военни
Коментари Харесай

Военните моряци във Варна и Бургас почетоха паметта на загиналите за България

Всяка година на Архангелова (мъжка) задушница Българската войска организира военни ритуали в памет на починалите във войните български вòйни.

На този ден показваме своето поклонение пред паметта на героите и почитаме храброто българско войнство, което народът постоянно, в мир и в бран, е уважавал и към което продължава да показва своите усеща на благодарност за достойната работа на Родината.

Днес във Варна се организира обред, проведен взаимно oт Командването на Военноморските сили, Варненска и Великопреславска Света митрополия и Община Варна, с присъединяване на Представителния духов оркестър на флота, почетен часовой и венценосци от ВВМУ „ Н. Й. Вапцаров ”, офицери от Щаба на Военноморските сили и командири на военни формирования от гарнизона.

В региона на Старите гробища, пред „ Паметника на починалите офицери, подофицери и бойци във войните 1912-1918 година ”, свещеници от Митрополията отслужиха заупокойна молитва, след което бяха поднесени венци и цветя от името на министъра на защитата на Република България, началника на защитата, от регионалния шеф на Варненска област госпожа Андрияна Андреева, заместник-кмета на Община Варна господин Коста Базитов, заместник-командира на Военноморските сили флотилен адмирал Георги Пенев, представители на военно-патриотични съюзи и организации.

В град Бургас пред Паметника на починалите от 24-ти Черноморски пехотен полк в региона на Военния клуб се организира боен обред - панихида и полагане на венци и цветя с присъединяване на военнослужещи от военните формирования от гарнизон Бургас във връзка отбелязване на Архангелова (мъжка) Задушница.

Представители на Българската православна черква от град Бургас отслужиха панихида (възпоменание) в памет на починалите във войните български вòйни.

Венци и цветя в респект към хилядите знайни и незнайни герои, починали за свободата на Родината, бяха поднесени от името на министъра на защитата на Република България, началника на защитата, от представители на държавната и локална власт, организации и сдружения, жители и посетители на града.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР