Всяка година хиляди мъже по света чуват диагнозата, като ранното

...
Всяка година хиляди мъже по света чуват диагнозата, като ранното
Коментари Харесай

Идва Movember - да се погрижим за мъжкото здраве!

Всяка година хиляди мъже по света чуват диагнозата, като ранното разкриване доста усъвършенства прогнозата и опциите за сполучливо лекуване

Ноември е месецът, в който светът обръща взор към мъжкото здраве. Обединени под името „ Movember “, през ноември мъже от целия свят си пускат мустаци в поддръжка на една доста значима идея – повишение на осведомеността за здравословните проблеми, които дебнат мощния пол. В акцията главно внимание се отделя на рака на простатата- все по-често срещано заболяване в международен мащаб, а задачата е не просто да се притегли вниманието на обществото, само че и да се стимулират мъжете да се грижат за здравето си посредством предварителна защита и навременни медицински прегледи.

В рамките на Movember университетска болница „ Дева Мария “ още веднъж ще организира безвъзмездни прегледи при уролог за мъже над 50 години като част от акцията за предварителна защита на рака на простатата. Прегледите ще продължат през целия ноември и над 300 мъже ще имат опция да се погрижат за себе си - бързо, безболезнено и най-важното- от време на време животоспасяващо.

Ракът на простатата е едно от най-често срещаните онкологични болести измежду мъжете. Всяка година хиляди мъже по света чуват диагнозата, като ранното разкриване доста усъвършенства прогнозата и опциите за сполучливо лекуване. Простатата е дребна жлеза, само че нейното здраве е от извънредно значение за мъжката репродуктивна система и общото качество на живот.

Симптомите на рак на простатата постоянно са незабележими в ранните стадии, което прави превантивните прегледи жизненоважни. Ранното диагностициране дава опция за лекуване, преди болестта да се популяризира в други елементи на тялото. Ето за какво експертите поучават всички мъже над 50 години (или над 40, в случай че имат фамилна обремененост) да вършат постоянни прегледи на простатата.

Мовембър е време освен за алегоричен жест като стартирането на мустаци, само че и за действителни дейности за възстановяване на Вашето здраве. Ако сте над 50 години или имате фамилна история с рак на простатата, направете първата крачка – запишете се за безвъзмезден обзор при уролог през ноември в университетска болница „ Дева Мария “ на 056 89 62 62. Това може да бъде решителен миг за Вашето здраве и дългоденствие.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР