Всяка година датската банка Saxo изготвя "шокиращи прогнози" за световната

...
Всяка година датската банка Saxo изготвя "шокиращи прогнози" за световната
Коментари Харесай

Амазон купува Кипър и други шокиращи прогнози за 2021-а

Всяка година датската банка Saxo изготвя "шокиращи прогнози " за международната стопанска система. Те се основават на малко евентуални и подценени събития, които обаче могат съществено да обиден финансовите пазари.
За 2021 година Saxo Bank е избрала преобладаващите трендове в обществото, сподели основният капиталов шеф Стен Якобсен, представен от RBC. По надолу в текста става дума за 10 събития, които по един или различен метод са свързани с развиването на технологиите, политиките на водещите централни банки и следствията от пандемията.
Година по-рано Saxo предвижда, че демократите ще завоюват Съединени американски щати и ще получат цялостен надзор над Конгреса, растеж на акциите на компании като Фейсбук, Amazon, Netflix и Гугъл, а доларът ще отслабне мощно по отношение на други валути по света, напомня money.bg.

1. Amazon ще "купи " Кипър
Поради възходящата злост към служителите, Amazon реалокира европейската си централа в Кипър и безусловно "купува политическа власт на всички равнища " в тази страна. Кипър се надява, че налозите върху корпорацията ще й разрешат да понижи съотношението дълг / Брутният вътрешен продукт от съвсем 100%. Amazon ще помогне на Кипър да "пренапише " данъчния си код по ирландския модел, единствено с още по-ниски ставки на налога върху приходите и други налози. Европейските регулатори обаче ще принудят Amazon да промени метода си на работа. Кипър ще би трябвало да приведе данъчното си законодателство в сходство с условията на Европейски Съюз.
На собствен ред Съединени американски щати и други страни през 2021 година ще влязат в атака против монополите, които съгласно тях са станали прекомерно мощни и заплащат прекомерно малко налози.

2. Германия ще заплати за Франция
Въпреки тласъците и държавната стратегия за гаранции, Франция се бори да избегне вълна от банкрути. Има продажба на акции в най-големите френски банки. Нетният приход спада и кредитирането се усилва. Saxo Bank предвижда, че Франция ще се обърне за помощ към Германия, с цел да може ЕЦБ да отпечата задоволително евро, с цел да изкупи всеобщо дълга на френската банкова система и да предотврати систематичен колапс. През идващите години Франция ще бъде измежду страните от Европейски Съюз с най-голямо задължение на дълга. Очаква се общественият му дълг да надвиши 120% от Брутният вътрешен продукт през 2021 година

3. Blockchain ще унищожи подправените вести
През 2021 година опасността от разпространяване на дезинформация и подкопаване на доверието в медиите доближава сериозно равнище. Големи издания и обществени мрежи подхващат нови ограничения, употребявайки силата на блокчейн. Технологията интегрира цялото съществуващо наличие на вести и разрешава валидиране както на наличието, по този начин и на източника на вести. Blockchain прави всяка смяна на наличието забележима за всички. Туитър и Facebook влагат съществено в развиването на тази технология. Сайтове за различни вести, дезинформация за пандемията, подправени доказателства за изборна машинация ще изчезнат от техните платформи за една нощ.

4. Китайска цифрова валута
Китай пуска в деяние механизма за електронни разплащания (DCEP), цифрова версия на юаните в блокчейна. Това е идната стъпка от Китайската национална банка за дигитализиране на финансите на страната, откакто 80% от всички заплащания тук са направени посредством WeChat Pay и AliPay през 2019 година Чужденците имат цялостен достъп до финансовите пазари в Китай. Стабилността на китайската валута и прозрачността на блокчейна ще отстранен риска от приключване на капитал от страната. Цифровият юан ще се смята за "необезпечена валута ", само че китайските управляващи ще оценят това като плюс. Това разрешава негативни лихвени проценти върху "паричните средства " и улеснява насочването към номиналния Брутният вътрешен продукт.

5. Термоядрена технология
Търговското потребление на нуклеарния синтез стартира през 2021 година. Одобрен от MIT дизайн на реактор SPARC, задвижван от технология за изкуствен интелект. AI ще отстрани дефицита на вода и храна в света посредством обезсоляване на морска вода и отвесно земеделие. Светът чака времето на евтиния превоз, универсалната роботизация и автоматизация. Днешната юноша ще бъде последното потомство, което работи, с цел да се устоя. Енергията от нуклеарен синтез ще направи страните самостоятелни в региона на храните и силата. Ще настъпи най-драматичното повишение на виталния стандарт в историята.

6. Безусловният базов приход ще докара до запустяване на мегаполисите
Премахването на ненужните работни места и преместването на доста действия у дома води до нулево натоварване на градските офиси. Цените на комерсиалните недвижими парцели ще паднат, в това число за площите, заети от магазини и заведения за хранене, които преди този момент са обслужвали офис чиновници. Въвеждането на ББД ще промени отношението към ролята на работата в живота. Младите хора остават там, където са израснали. Професионалистите и нискоквалифицираните служащи в мегаполисите напущат, а предлагането на пазара на труда понижава. Хората стартират да се занимават със занаяти и изкуства, ползата към които заради развиването на технологиите е намалял съществено през предходните години.

7. Фонд за цивилен технологии
Пандемията COVID-19 доста форсира обществените промени под въздействието на високите технологии и правилата на свободния пазар. Все повече хора губят работата си заради автоматизация на процесите. Създава се Фонд за цивилен технологии. Всеки човек получава дял от неговите финансови активи. Допълнителни акции се дават на хора, изгубили работата си заради развиването на технологиите. Политиката на софтуерен дял понижава икономическите и обществените усложнения. Тя освобождава голяма предприемаческа сила на самостоятелно и обществено равнище.

8. Успешната имунизация против COVID-19 ще унищожи бизнеса
Пандемията COVID-19 фрапантно усили натрупването на дългова тежест в световната стопанска система. Доходността на държавните и сигурни корпоративни облигации е на исторически ниски равнища, което принуждава вложителите да преминат към рискови активи. Оказва се, че по време на пандемията стопанската система е била свръхстимулирана и след имунизация доста скоро тя прегрява. Инфлацията нараства, а безработицата бързо понижава. Федералният запас на Съединени американски щати разрешава високата рентабилност на държавните съкровищни бонове да скочи, повличайки след себе си и тази на по-рискови облигации. Броят на банкрутите по корпоративните скъпи бумаги нараства до дълголетен връх. Първите, които се срутват, са най-задлъжнелите компании в офлайн бранша на търговията на дребно.

9. Търсенето на сребро
Отслабването на щатския $ и негативните действителни доходности през 2021 година благоприятстват среброто като осезателен актив. Най-вече цената на среброто се покачва от бързо възходящото търсене за промишлената му приложимост. През 2021 година на пазара стартира същински дефицит на този доблестен метал. Тъй като се употребява в слънчеви панели, зеленият курс на Джо Байдън е заплашен. Това е отрицателно и за "Европейското зелено съглашение " и китайската стратегия за въглероден неутралитет до 2060 година и други еко начинания. Тъй като повече от половината добито сребро е непряк артикул от добива на цинк, за производителите е мъчно да отговорят на непотребното търсене.

10. Възходът на разрастващите се стопански системи
През 2021 година излиза наяве, че страните с гранични и нововъзникващи стопански системи са били съществено подценени. Въвеждането на технологиите в тях усъвършенства продуктивността на труда по-добре, в сравнение с в развитите страни. Сателитният Wi-Fi ще смъкна цените на информационните услуги и ще усили скоростта на трансфер на данни. Първият тук ще бъде Starlink на SpaceX - компанията ще разполага с 1500 спътника до края на 2021 година. Революцията във финтех и електронното банкиране ще продължи, като ще даде на милиарди хора достъп до цифровата стопанска система. Разработването на безпилотни летателни апарати ще революционизира доставката посредством понижаване на разноските за живот надалеч от огромните градове. Безпилотната технология, съчетана с автоматизация, ще усили продуктивността в селското стопанство по целия свят.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР