Всяка година близо 100 семейства чакат за настаняване в общинско

...
Всяка година близо 100 семейства чакат за настаняване в общинско
Коментари Харесай

Всяка година близо 100 семейства чакат за настаняване в общинско жилище в Кюстендил

Всяка година близо 100 фамилии чакат за настаняване в общинско жилище. Това сподели пред Радио „ Фокус” – Кюстендил Радостина Васева, шеф на Дирекция „ Здравеопазване, обществени действия и жилищна политика” към Община Кюстендил.
" Няма фрапантна смяна от предходната година, към 100 фамилии попадат, те са едночленни, двучленни, тричленни, четиричленни и многочленни фамилии, които класираме, по отношение на жилищната потребност. Около 100 семейства попадат в тази картотека през последните години ", сподели Радостина Васева.
По думите ѝ мястото на едно семейство в картотеката е съобразено с всичките неща. „ Първо какъв брой членно е фамилията, на какви условия дава отговор, дали е уединен родител, дали има човек с увреждане в фамилията, разнообразни са критериите, които подреждат напред фамилията и когато се освободи едно жилище според от неговия размер (едностайно, двустайно и т. н.) се предлага на първия от картотеката и надлежно, в случай че той откаже по някаква причина, на идващия. Това е концепцията да се следва тази поредност”, сподели Радостина Васева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР