Всяка ескалация косвено или пряко ще засегне държавата – енергийно

...
Всяка ескалация косвено или пряко ще засегне държавата – енергийно
Коментари Харесай

Депутати загрижени за напрежинето Украйна - Русия

Всяка ескалация индиректно или директно ще засегне страната – енергийно и стопански. Това съобщи депутатът от ГЕРБ и зам.-председателят на Комисията по защита в Народното събрание Христо Гаджев.

По думите му е проблем, че към момента нямаме позиция по реакцията на Русия за евакуиране на войски на НАТO от България.
Стефан Янев: Дипломацията за разрешаване на спора НАТО-Русия не е завършила
Бившият длъжностен министър председател и сегашен министър на защитата Стефан Янев съобщи, че дипломацията не е завършила и има своето място в разреш...
Прочети повече
„ Все още няма решение дали ще приемем самолетите, които НАТО към този момент е споделил, че ще изпрати. Те не идват да вземат участие за експанзия. Те идват за защита. Правителството няма позиция ”, сподели Гаджев.

Според него Министерство на външните работи би трябвало да извика съветския дипломат, с цел да изясни думите за евакуиране на войски на НАТО от България.

“Изборът да сме в НАТО върви и с превъоръжаване на армията. Разполагането на съюзнически войски в България е регламентирано по какъв начин ще става ”, изясни Гаджев.

“Най-важното е да се откри метод за деескалация на спора. Ситуацията не наподобява по никакъв начин розова. Реална опасност за спор сред Русия и Украйна има. Всяка ескалация на спора може да засегне България в стопанската система, в енергийните доставки ”, сподели депутатът от ГЕРБ.
Байдън би трябвало да разгласи, че разширението на НАТО завърши
През 2014 година, когато съветският президент Владимир Путин отреагира на подкрепения от Съединени американски щати прелом, който смъкна проруския режим в Киев като...
Прочети повече
" Ние би трябвало да работим за деескалация на рецесията Русия-Украйна ", безапелационен е и Настимир Ананиев от " Продължаваме промяната ". 

“Ние нямаме проблем с руснаците. Ако българското държавно управление реши, че би трябвало да бъдат ситуирани 5 000 бойци, ще се разположат. Опитва се да се наслагва, че руснаците са неприятните. Ние нямаме проблем с руснаците, а с ръководството на Путин ”, изясни той.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР