„Всяка една война е възможно най-лошото нещо. Войната е продължаване

...
„Всяка една война е възможно най-лошото нещо. Войната е продължаване
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов, БСП: България трябва да отстоява националния си интерес

„ Всяка една война е допустимо най-лошото нещо. Войната е продължение на политиката, само че към този момент с други дейности. За жал от това страдат почтени хора. Най-важното нещо е запазването на мира. “, това сподели националният представител от Българска социалистическа партия, член на Изпълнителното бюро на левицата и ръководител на комисията по превоз в Народното събрание Борислав Гуцанов в ефира на БСТВ. Той уточни, че би трябвало да се направи, тъй че военният спор да свърши по най-бързият метод.

По мотив на информацията по отношение на биолабораториите в Украйна Гуцанов сподели, че китайското външно министерство е първото, което е споделило нещо по тематиката. „ Не би трябвало с двоен критерий да се мерят събитията, които стават в света “, означи националният представител.

По думите му би трябвало да сме доста обрани и умерени, когато одобряваме заявления или желаеме да наложим мораториум, или ембарго. Социалистът направи ретроспекция на събитията, които предшестват сегашния спор сред Русия и Украйна. „ Това, което се е случвало тогава, в този момент към този момент има своето отражение. Русия неведнъж предупреждаваше. Съжалявам, че дипломацията не можа да откри своето решение. Силно се надявам да се откри такова и да се спрат кръвопролитията “, добави националният представител.

„ Ние би трябвало да гледаме нашият народен интерес и европейския интерес, тъй като сме част от обединена Европа “, сподели Гуцанов. Той даде образец с инфлацията при питателните артикули и горивата и попита риторично дали българската стопанска система би могла да издържи на този натиск.

Социалистът изрази удовлетворението си от това, че парламентарната група на Българска социалистическа партия не е подкрепила глобите. „ Радвам се, че министър Нинова и министър Иванов сложиха въпроса за изхранването на популацията. Надявам се, че ще се откри зрялата среда и верния метод към протичащото се. “

Борислав Гуцанов съобщи, че се надява да има трайно решение на спора. „ Безспорно Русия няма ли сигурност за своите граници, тя няма да се усеща спокойна. Трябва да се откри тази златна среда и тя да не се взема решение със силата на оръжието, а със силата на договарянията и на разсъдъка “, съобщи депутатът.

По отношение на срещите на тематика превоз ръководителят на транспортната комисия сподели, че следва да се направи среща в Бургас и в още няколко града, с цел да се изготви цялостна тактика в транспортния отрасъл. „ Това, което се случва през последните 25-30 години е цялостен парадокс. Не може ние да имаме такова географско състояние и да не се възползваме от него. Не може да имаш пристанище Варна и да нямаш интермодален терминал на пристанището “, сподели още Борислав Гуцанов и добави, че единият от главните вложители е Китай – това ще донесе работна ръка на българска земя, а също и милиони доходи в хазната.

По думите му интермодален терминал сред Варна и Русе е наложително да бъде изработен. „ Ще бъдем в Бургас, по-късно в Русе. След тези срещи ще седнем и ще кажем какви са безапелационните ни проекти. По този метод ще се развива морският ни превоз, по този метод ще се развива ЖП превоза, това ще бъдат коридорите “, сподели Борислав Гуцанов.

В умозаключение членът на Изпълнителното бюро на столетницата разяснява решението на ИБ на Българска социалистическа партия няколко работни групи да обиколят областите в страната. „ Трябва да се види действителното, организационно положение на Българска социалистическа партия. Да се види какви са проблемите вътре в Българска социалистическа партия, кои са проблемите в градовете, кои са евентуалните ни претенденти за кметове и общински съветници. До средата на април би трябвало всичко това да е направено, с цел да може фактически да се завоюват локалните избори. “

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР