Всяка една мярка, която ще доведе до по-добро отношение към

...
Всяка една мярка, която ще доведе до по-добро отношение към
Коментари Харесай

Станислав Иванов: Новите мерки ще дисциплинират шофьорите

Всяка една мярка, която ще докара до по-добро отношение към пътя е добре пристигнала. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов, който е и зам.-председател на Комисията по превоз. По думите му множеството камери ще дисциплинират водачите.

Очакваме комплексното деяние на три напълно нови законопроекта да докара до понижаване на жертвите на пътя, добави Иванов.

Предстои да бъде признат законопроект за годишните механически прегледи. Сигурността на пътя ще бъде обвързана с годишните механически прегледи и със застраховката "Гражданска отговорност ". Има и оповестена социална поръчка за още мобилни и стационарни камери. Всичко това ще дисциплинира водачите и няма да има толкоз нарушавания, колкото сега, съобщи зам.-председателят на Комисията по превоз. Много е значимо и самите ние да се променим като мислене, като хора – не може да се нарушават разпоредбите в България, а като излезем в страните към нас - да се съблюдават, добави Иванов.

Владимир Тодоров от Асоциацията на потърпевшите при произшествия акцентира, че у нас не е купувана стационарна камера повече от шест години. Тези камери са доста малко. Няма и построен обединен център, който да обработва информацията, уточни той. В Центъра за незабавна здравна помощ да вземем за пример, след слагането на камери в колите за спешна помощ за шест месеца са регистрирани 40% по-малко нарушавания на водачите, тъй че има смисъл от по-модерните системи за надзор. Другият значим миг е потреблението на колани. Ако се поставят колани, при пътните произшествия няма да има толкоз жертви, разяснява Тодоров.

Според специалиста по пътна сигурност Алекси Стратиев би трябвало да се постави завършек на целта на мобилните пред стационарните камери. Би трябвало да се върви към създаване на обединен информативен център, счита той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР