Всяка една диета за кучета е упорита работа и търпение,

...
Всяка една диета за кучета е упорита работа и търпение,
Коментари Харесай

Как да подложим кучето на диета?

Всяка една диета за кучета е упорита работа и самообладание, само че не толкоз от страна на питомеца, колкото от самия собственик на куче. Откакто кучетата са към този момент не просто защита на дома, както е било в предишното, а са пълноправни членове на фамилията, те постоянно страдат от затлъстяване.

Според статистиката към 40% от кучетата са със затлъстяване. В днешно време, сходна на хората, при животните също затлъстяването се преглежда като хроническо заболяване. Разбира се, че не трябва да оставяме по този начин нещата, защото това може да докара до доста други здравословни проблеми при кучето.

Ето и какви са част от заплахите, в случай че не подложим кучето на диета.

1. Първо, то оказва отрицателно въздействие на всички органи и води до неправилното им действие. Списъкът на затрудненията е много дълъг - проблеми с обмяната на веществата, намаление на имунитета, болести на стомашно-чревния тракт, проблеми със сърдечно-съдовата система, болести на бъбреците и черния дроб, заболявания на кожата, кучешка слепота и други. Разбира се, че това надалеч не са всичките, а единствено част от тях.

2. Заедно с това, наднорменото тегло при домашните любимци мощно натоварва гръбначния дирек, крайниците и ставите. С течение на времето те просто не устоят и се развива деформираща артроза, като това значи че кучето ви няма да може да се движи без значение.

 Как да подложим кучето на диета

Как да подложим кучето на диета?

И по този начин, по какъв начин би трябвало да храните кучето си? На първо място, би трябвало да започнете от себе си, а точно би трябвало сами да разберете, че с прехранването на питомеца си вие му вършиме мечешка услуга на него. Казано с други думи, можете доста да съкратите живота на кучето си, в случай че не започнете да променяте режима на храненето му.

Направете си лист на разрешените и потребните за кучето храни. След това наложително го поставете на очевидно място, като да вземем за пример можете да го закачете на хладилника.

Запасете се с задоволително храна, с цел да не се окажете без диетична храна за кучета ненадейно и да посегнете към нездравословните артикули. Ако то е в добра форма, то това няма да му навреди, само че за питомци страдащи от затлъстяване, това може да е доста нездравословно, даже в случай че се случва рядко.

- Не нарушавайте режима и не пропускайте хранене;

- Не се поддавайте на благия взор на кучето ви, което желае още веднъж от неразрешените за него артикули. То е животно и не схваща вредата за него, тъй че точно вие би трябвало да сте мощни и стимулирани, с цел да подложите кучето на диета;

 Диетична кучешка храна

- Ако живеете със фамилията си, тогава наложително обяснете и каква е повода за диетата на кучето и с какви артикули може да се храни кучето.

Не забравяйте, че промяната на рациона е стрес за кучето. Затова би трябвало последователно да вкарвате новите артикули, както и да премахвате нездравословните.

Кучето не може да ви разбере каква е повода да се отхвърля от обичаните си лакомства, по тази причина точно този метод е най-ефективен и елементарен за самия питомец.

И на последно място, съветваме ви да посетите ветеринар преди да подложите кучето на диета. Все отново вие не сте здравно лице и не можете да прецените здравословното положение единствено образно. Важно е да се създадат нужните проучвания и едвам по-късно ще бъде назначена нужната диета на вашето куче от експерта в клиниката.

Помнете, че от затлъстяване може да страда всяко куче, само че някои породи са по-предразположени от други. Сред тях са лабрадор, френски дог, мопс, дакел, басет, померан, булдог, йоркширски териер.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР