Всяка една баба умее със затворени очи да приготвя вкусни

...
Всяка една баба умее със затворени очи да приготвя вкусни
Коментари Харесай

Най-вкусните бухтички – рецептата от бабиния тефтер

Всяка една баба умее със затворени очи да подготвя вкусни и ароматни бухтички, които поръсва с пудра захар и щипка обич.
Направата на тази закуска не е по никакъв начин комплицирана, само че пък в днешно време малко на брой домакини се заемат с пърженето на бухтички, защото не съумяват да се доберат до вярната рецепта.
Ако сте опитали прекомерно дълго и не сте разкрили комбинацията от артикули, сътворяващи феноменално вкусни бухтички като от едно време, ние сме тук, с цел да ви помогнем.
Ще ви споделим една рецепта, която беше изписана върху първата страница от бележника на баба. Листът бе толкоз намачкан, а жълтеникавият му нюанс подсказва какъв брой прецизно е била защитавана тайната рецепта за пържената закуска.
Най-вкусните бухтички на баба
Продукти за бухтите:
• 2 яйца
• ½ кофичка кисело мляко
• ½ ч. л. сода
• 1 ч. л. захар
• 1 и ½ ч.ч брашно
О, забравяме нещо доста значимо! Не изпускайте да добавите и една щипка обич, която да придаде на бухтичките още по-добър усет.
Начин на подготвяне:
Содата смесете с киселото мляко и разбъркайте добре, с цел да я угасите в него. В купа разбийте яйцата, захарта и прибавете киселото мляко.

Накрая изсипете брашното и разбийте с миксер, с цел да е по-лесно, комфортно и бързо.
 Най-старата рецепта за бухти с кисело мляко Най-старата рецепта за бухти с кисело мляко
Необходими артикули: яйца - 2 бр. кисело мляко - половин кофичка сода - 1/2 ч.л. захар - 1 ч.л. брашно - 1.5 ч.ч. Начин на пригот...
Сложете бездънен тиган или тенджерка на котлона и изсипете най-малко 3 пръста олио. Започнете с лъжица да изсипвате от сместа, без да е нужно да обръщате бухтичките.

Киселото мляко и содата спомагат за това те да се обръщат и пържат отмерено от всички страни.
След като изпържите цяла дузина, поръсете ги с пудра захар и ги сервирайте на трапезата. Малчуганите ще си облизват пръстите и лакомо ще ги похапват. Възрастните ще се любуват на усета, мислейки си с обич за отминалото време!
Насладете им се!

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР