Всяка доставка на оръжие от Китай за Русия ще бъде

...
Всяка доставка на оръжие от Китай за Русия ще бъде
Коментари Харесай

НАТО със сериозно предупреждение към Китай за Русия

Всяка доставка на оръжие от Китай за Русия ще бъде историческа грешка с тежки и дълбоки последици, съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг след края на двудневното съвещание на външните министри на страните от пакта в Брюксел.

Засега не можем да потвърдим доставки за Русия от Китай, следим доста деликатно, уточни той. Столтенберг означи, че Пекин не осъжда войната в Украйна и поддържа съветската стопанска система. 

Столтенберг предизвести и Беларус да не се намесва директно във войната. Той уточни, че от територията на Беларус бяха осъществени първите удари против Украйна при започване на съветското нахлуване преди година, оповестяват от Българска телеграфна агенция.

Виждането на НАТО е, че Украйна ще се причисли към алианса, но има най-малко две условия - да остане суверенна, демократична и самостоятелна страна, и откакто войната свърши и Украйна надделее, украинските въоръжени сили да имат оперативна съгласуемост със силите на алианса, разясни той.

Подкрепата за Украйна е в интерес за нашата сигурност, бъдещето на страната е в евроатлантическото семейство, необходимо е да се реализира обективен и дълготраен мир, заключи Столтенберг.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР