Всяка държава има свои особености, но някои от чуждестранните закони

...
Всяка държава има свои особености, но някои от чуждестранните закони
Коментари Харесай

Най-странните закони по света: Затвор за забравен рожден ден и дъвчене на дъвка

Всяка страна има свои особености, само че някои от задграничните закони напряко ще ви изумят.

В Самоа някои мъже са хвърляни в пандиза за това, че са не запомнили рождения ден на жена си. Северна Корея счита носенето на сини дънки за знак на американския империализъм, а в Сингапур дъвченето на дъвка е строго забранено .  

Има доста страни, в които и най-малката неточност може да докара до съществени неприятности. Туристите постоянно изпадат в смут, когато научат за такива видимо " извратени " закони, и се питат дали локалните поданици в действителност съблюдават тези рестрикции. Един скорошен закон в Самоа притегли вниманието на международната общност заради особения си темперамент. В тази полинезийска страна мъже са били осъждани на затвор за това, че са не запомнили рождените дни на съпругите си

Въпреки че тази вест се появява през 2021 година, в началото тя се счита за машинация. Оттогава обаче разнообразни организации за инспекция на обстоятелствата удостоверяват, че някои самоанци в действителност са прекарали известно време зад решетките заради това, което се разказва като " глупава неточност ". Противно на тези известия, основан в Самоа всекидневник твърди, че подобен закон не съществува в тяхната страна.  

Въпреки това освен мистификациите са шокиращи. Има действителни закони по света, които са също толкоз изненадващи. Така да вземем за пример Северна Корея се счита, че носенето на сини дънки е знак на американски империализъм.

Индия също има своя дял от особени и остарели закони. В някои щати стартирането на хвърчило, което пречи на придвижването или отвлича вниманието на хората, е механически нелегално. Освен това в някои щати има разпореждания по отношение на танците на обществени места, с цел да се предотвратят неприлични или непристойни осъществявания без съответното позволение. В избрани региони се постановат ограничавания за изразходване на невегетарианска храна във влаковете, изключително в избрани часове. Исторически видяно, опитът за самоубийство е закононарушение според член 309 от Наказателния кодекс на Индия, макар че мнозина се застъпват за анулацията му, базирайки се на последствията за психологичното здраве.  

Ако отидете в Япония, ще откриете, че затлъстяването е закононарушение .  

В Швейцария е неразрешено да пускате водата в тоалетната след 22:00 ч. в апартамент, с цел да се предотврати шумово разстройване.  

В същото време в Обединените арабски емирства шерването на нежни жестове на обществено място, даже сред женени двойки, може да докара до правни последствия. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР