Всяка четвърта жертва на катастрофа е при завой. Това показва

...
Всяка четвърта жертва на катастрофа е при завой. Това показва
Коментари Харесай

Всяка четвърта жертва на катастрофа е при завой, шофьорите масово карат прекалено бързо

Всяка четвърта жертва на злополука е при завой. Това демонстрира отчет на комисия по сигурност на пътя. Оказва се, че една от главните неточности, които вършат водачите, е да открият, че несъзнателно карат по-бързо от позволеното. Това излиза наяве от показателя на безвредно шофиране, направен от най-големия осигурителен брокер у нас, пише Actualno.com.

Всеки четвърти пък попада в запушване, което е могъл да избегне при по-добро обмисляне на маршрута. Веднъж попаднали в запушалка, водачите стават по-нервни и по-рискови. Пътят става още по-опасен, когато стартира да вали дъжд поради насъбрания прахуляк. Когато сбъркаме скоростта, с която влизаме в завой, автомобилът може да презавие или недозавие. Грешим освен на завоите.

Ежедневието разсейва, а българският водач не осъзнава, че да е зад кормилото е отговорност към него, околните му и за другите на пътя. Този извод вършат застрахователните специалисти, които стоят зад показателя за безвредно шофиране, съобщи Нова тв.

Липсата на положително образование и късите часове, в които се учим да управляваме автомобила, не престават да са една от главните аргументи да бъркаме на пътя. Не са малко и хората, които са създали най-малко веднъж съзнателно високо рисково нарушаване през последната година.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР