Всвета на невероятни способности и изключителни таланти, срещаме Джил Прайс

...
Всвета на невероятни способности и изключителни таланти, срещаме Джил Прайс
Коментари Харесай

Минала съм през ада в живота си: Джил Прайс - жената, която помни всичко

Всвета на невероятни качества и изключителни гении, срещаме Джил Прайс - жена, която разполага със способността да помни всичко. Тази невероятна жена е станала същинска сензация, заради своята неповторима памет и дарба да запомня даже най-малките елементи от своя живот.

През 2000 година откриватели от Калифорнийския университет стартират да учат Прайс, която по-късно ще бъде диагностицирана с първия случай на синдром на хипертимезия, термин, фиктивен особено за нея.

" Минала съм през пъкъла в живота си ", споделя тя пред HQBrain през 2008 година

" Моите мемоари са като подиуми от филми за всеки ден от живота ми ", споделя тя.

Jill price is called “the woman who can’t forget ”

born on December 30, 1965, in Southern California, she is known for her extraordinary memory condition called hyperthymesia.

This condition enables her to recall vivid details from every day of her life. neuroscientist…
— Science girl (@gunsnrosesgirl3)
" Паметта ми непрекъснато играе в главата ми, мига напред и обратно през годините безмилостно, отвеждайки ме във всеки даден миг, напълно по тяхна воля. ", споделя Прайс.

В изявленията Прайс твърди, че може да си спомни всички детайлности от живота си от 14-годишна възраст нататък, в това число датите, на които са се случили, и събитията по света, протичащи се по това време, стига да е схванала за тях.

Тази невероятна дарба на Джил Прайс е привлякла вниманието на медиите и научната общественост. Тя е била изследвана от голям брой учени и психолози, които се пробват да схванат какво я прави толкоз неповторима. Учените са разкрили, че нейният мозък работи по друг метод от елементарните хора. Тя разполага с извънредно развита епизодична памет, която й разрешава да си спомня даже най-малките елементи от предишното.

Но нейната дарба има и своите провокации. Джил Прайс се сблъсква със мощни прочувствени прекарвания, когато си спомня някое травматично събитие от предишното. Тя би трябвало да се оправя с това и да намира способи да се оправя с страстите си.

" Когато за първи път отидох при лекарите, те споделиха: " О, би трябвало да си бил доста добър в учебно заведение ", споделя дамата с неповторима памет.

" Не, в действителност мразех учебното заведение. Училището беше доста мъчително за мен ", признава Прайс.

Какво споделят учените за положението на Прайс:

Според хората, които са изследвали положението на Прайс, тя страда от хипертимезия или „ хипертиместичен синдром “, който се характеризира със мощно превъзходна автобиографична памет.

Първоначално нейният случай е изследван от екип в Калифорнийския университет. Прайс е разказана като способна да си спомни всеки ден от живота си от времето, когато е на 14 години: " Започвайки от 5 февруари, 1980, помня всичко. Това беше вторник. ", споделя тя.

Първият отчет, изследващ нейния мозък, е оповестен през 2006 година

През 2008 година, дружно с Барт Дейвис, тя написва книгата " Жената, която не може да не помни ", разкривайки целия си живот. Книгата й носи международна популярност.

Мозъкът на Прайс е подложен на скенер и дава информация какъв брой сложен може да бъде животът на хората с това положение.

Изследователят доктор Джулия Симнър от катедрата по логика на психиката на Единбургския университет има доктрина, че нейните качества са тясно свързани с нея визуализации на времето в пространството, форма на синестезия.

Джил Прайс е същински феномен, който ни демонстрира, че човешкият мозък е необхватен и може да реализира невероятни неща. Тя ни въодушевява да развиваме своите качества и да се стремим към достижения, които наподобяват невъзможни. Нейната история е доказателство, че вътрешните ни сили са безгранични и можем да реализираме всичко. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР