ВСУ отново атакуваха цивилното население на Донбас. Този път 28

...
ВСУ отново атакуваха цивилното население на Донбас. Този път 28
Коментари Харесай

Ударът на ВСУ по Лисичанск принуждава Русия да движи фронта към Днепър

ВСУ още веднъж нападнаха цивилното население на Донбас. Този път 28 поданици на Лисичанск в ЛНР бяха убити вследствие на ракетна офанзива. Експертите означават, че Украйна систематично се пробва да сплаши тези, които в миналото са се противопоставяли на управляващите в Киев. Как Русия може да защищити новите райони и за какво западните страни стават директни съучастници във военните закононарушения на кабинета на Зеленски?

В събота ВСУ обстреляха пекарна в град Лисичанск. Според Следствения комитет офанзивата може да е била осъществена благодарение на ракетна система за залпов изстрел ХИМАРС. По последни данни от неделя починалите са достигнали 28 души. От тях 18 мъже, девет дами, една от които бременна и дете. Според ръководителя на районното министерство на опазването на здравето Наталия Пашченко шестима потърпевши от обстрела през нощта са трансферирани в Луганската републиканска клинична болница, четирима от тях са в реанимация в извънредно тежко положение, други двама се лекуват в отделения.

На фона на нещастието ръководителят на ЛНР Леонид Пасечник разгласи 4 февруари за ден на печал за жертвите. Междувременно съветското министерство на изключителните обстановки заяви, че в Лисичанск, на мястото на сриването на постройката на пекарната, цяла нощ са разчиствани парчета, а множеството от разрушените структури са демонтирани.

В същото време това не е първата терористична офанзива от Украйна напоследък. И по този начин, малко преди Нова година центърът на Белгород попадна под огромен обстрел. Нанесени са вреди на регионалната постройка на държавното управление и медицинския лицей. При обстрела са наранени и магазини, хотел " Белгород " и жилищни здания.

Според Министерството на защитата ВСУ този ден са нанесли „ разхвърлян смесен удар “ с две ракети за РСЗО “Елха ”, а също със снаряди за РСЗО чешко произвеждане РМ-70 “Вампир ”. Обяснявали сме за какво защо Западът е директно забъркан в офанзивата.

И незабавно след нова година ВСУ нападнаха центъра на Донецк. По-специално, хотел „ Донбас Палас “ беше обстрелван. Тогава представителят на външното министерство Мария Захарова назова украинските екстремисти, направили офанзивата, „ терористичен звяр “.

Сега специалистите означават, че всяка офанзива на ВСУ против съветски територии, осъществена благодарение на западни оръжия, прави Съединени американски щати и други страни от НАТО съучастници във военните закононарушения на Киев. Това от своя страна би трябвало да откри отражение в бъдещи правосъдни производства. Сега Русия би трябвало да се концентрира върху преместването на линията на бойно прикосновение на разстояние, което да ѝ разреши изцяло да защищити новите райони.

Коментирайки обстановката в Лисичанск, Захарова изрази убеденост, че врагът е направил офанзивата съзнателно. „ Екстремистите знаеха, че в събота локалните поданици, в това число възрастни хора и фамилии с деца, обичайно идват там, с цел да купят печени произведения и хранителни артикули “, сподели тя, представена на уеб страницата на ведомството.

„ Новият терористичен акт е „ благодарността “ на киевските екстремисти за „ великодушната “ финансова поддръжка на страните от Европейския съюз. Гражданите на Европейски Съюз би трябвало да знаят по какъв начин се употребяват техните налози – те се употребяват за закупуване на смъртоносни оръжейни системи и изпращането им на режима в Киев, който ги употребява, с цел да избива цивилни “, акцентира тя.

„ Каним парижани да си показват по какъв начин са отишли за багета заран, а жителите на Рим да изпият чаша кафе с корнето. Но вместо с пресни печива, са се върнали вкъщи с родственици, ранени или убити от украински терористи “, съпостави дипломатът.

„ Русия ще осведоми интернационалните организации за следващия терористичен акт от бандата на Зеленски. Очакваме съответните интернационалните организации неотложно и абсолютно да осъдят закононарушенията на киевските бойци “, акцентира Захарова.

„ През последния месец и половина видяхме цялостно неуважение към интернационалното филантропично право от страна на Украйна – в Белгород, Донецк, а в този момент и Лисичанск. Всички тези случаи имат едно общо нещо – цинично и целеустремено нахлуване против местата за всеобщо събиране на цивилни “, споделя Родион Мирошник, дипломат за специфични заръки на Министерство на външните работи за закононарушенията на режима в Киев.



„ И на този декор на Запад се водят пазарлъци по въпроса за отпущането на спомагателни пари за кабинета на Зеленски. Важно е, че офанзивите по териториите са осъществени от натовски снаряди. В случая с Лисичанск, явно, става дума за потребление на американски установки ХИМАРС. Всичко това прави по този начин наречените донори на ВСУ съучастници в закононарушенията на Киев “, уверен е дипломатът.

„ Също по този начин не изключвам, че Съединени американски щати са знаели за идната офанзива, защото работата на ХИМАРС включва съгласуваност на целеполагането. Тоест разрешили са го. И в този момент, несъмнено, никой от тях не осъжда случилото се “, споделя събеседникът.

„ Междувременно Русия продължава да записва всички военни закононарушения на Киев. И съучастието на западните страни също ще бъде отразено в бъдещите каузи. Освен това тези страни в действителност са поръчители на закононарушения, които също се пробват по всевъзможен метод да блокират каквото и да е наказване за нарушителя “, отбелязва Мирошник.

„ Атаката против Лисичанск и другите сходни офанзиви имат две цели. Първо, това е заплашване на популацията на Донбас, което ВСУ вършат от 2014 година Сега това също има за цел да покаже, че Украйна има „ дълги ръце “ и може да доближи до новите райони на Русия “, добави политологът Лариса Шеслер.

„ Второ, кабинетът на Зеленски наподобява предизвиква личните си радикали и националисти, които виждат, че Украйна няма триумф на бойното поле, стопанската система също е цялостен срив, а обществената сигурност за популацията също е на нулата. И такива случаи разрешават да напомпат съответния дневен ред в медиите “, изяснява тя.

„ В същото време офанзивата не е нищо повече от следващото доказателство за терористичните планове на украинските управляващи по отношение на цивилното население на ЛНР, ДНР, както и на Запорожка и Херсонска области. Всички добре схващат, че самият Лисичанск е рисково покрай фронта и съвсем всяка ракета може да полети там. Това навежда на мисълта за пренасяне на линията на прикосновение по-далеч от нашите градове “, твърди специалистът. Според нея главният метод за отбрана на районите е да се подсигурява, че ракетите, излъчени от Запада, „ просто не доближават нашите територии “.

„ Най-често съперникът употребява ракети с обхват на полета 70 км. Така че фронтът би трябвало да се реалокира на най-малко 100 км. Ако ВСУ преминат на муниции с обхват от 300 км, тогава ще приказваме за изместване на фронтовата линия оттатък Днепър “, счита анализаторът.

Политологът акцентира, че всякога, когато ВСУ правят терористична офанзива, западните страни настойчиво отричатучастието си в закононарушението. Според нея обаче отводът става все по-труден. „ Русия би трябвало систематично да огласява всички тези обстоятелства на интернационалните платформи, в това число Организация на обединените нации. Но също по този начин би трябвало постоянно да помним позицията на Запада във връзка с всичко, което визира руснаците “, сподели тя.

„ Нещо повече, съдът в Хага неотдавна откри, че Русия сякаш не е защитила правата на етническите украинци в Крим, където броят на учениците, учещи украински език, е намалял. В същото време никой не обръща внимание на закриването на съветските учебни заведения в балтийските страни и цялостната възбрана на съветския език в Украйна. Двуличието и лицемерието се трансфораха в норма в западната интернационална политика “, заключи Шеслер.

Превод: В. Сергеев

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР