Встъпилият в длъжност днес в Министерството на земеделието и храните

...
Встъпилият в длъжност днес в Министерството на земеделието и храните
Коментари Харесай

Освободиха встъпил длъжност днес заместник-министър заради принадлежност към ДС

Встъпилият в служба през днешния ден в Министерството на земеделието и храните Дамян Дамянов е освободен заради открита принадлежност към Държавна сигурност.

При назначението от кабинета показаха Дамянов по този начин: 

" Дамян Дамянов има дълготраен управнически опит в областта на стопанисването, отбраната и опазването на горските запаси. Повече от 10 години от професионалната му кариера е обвързвана с Югозападно държавно дружество - Благоевград, където той поредно заема длъжностите заместник-директор и шеф. Притежава образователно-квалификационна степен " магистър " от Факултета " Горско стопанство " на Лесотехническия университет в гр. София.

Той има и приключена докторска степен по екология и запазване на екосистемите към Института за гората при Българската академия на науките ".

В интервалите от 2012 година до 2015 година и от 2015 година до 2023 година той е бил заместник-директор и шеф на Югозападното държавно дружество, Благоевград. От 2010 година до 2012 година е шеф на Териториално звено за различни действия " Южна България " към Изпълнителна организация по горите. Директор е и на Държавно-ловно стопанство " Витошко-Студена ", с. Кладница през интервала 1987 година - 2010 година

Премиерът акад. Николай Денков подписа заповеди и за двама заместник-министри, останали от предходния длъжностен кабинет.

По предложение на министъра на правораздаването Атанас Славов от поста си потегля Мария Павлова.

Длъжността заместник-министър на външните работи освобождава и Велислава Петрова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР