ВСС трябва да избере най-качествените хора. Това каза премиерът Николай

...
ВСС трябва да избере най-качествените хора. Това каза премиерът Николай
Коментари Харесай

Николай Денков: ВСС трябва да избере най-качествените хора

Висш съдебен съвет би трябвало да избере най-качествените хора. Това сподели министър председателят Николай Денков. Той разяснява от Пампорово тематиките за правосъдната промяна и за военната помощ за Украйна.

„ Нека членовете на Висш съдебен съвет да се замислят дали работят за възобновяване на доверието сега, тъй че хората да повярват, че ще има правдивост, или продължаваме с още от същото . Мисля, че Висш съдебен съвет би трябвало да направи най-хубавото, с цел да избере най-качествените хора – както във връзка с експертизата, по този начин и във връзка с моралните качества “, сподели той. 

Според Румен Радев Конституционен съд няма да анулира решението за предварително премахване на Иван Гешев

Премиерът не се наема да разяснява дали това е направено. „ Това, което считам, е, че всяка политическа партия, включително и президента, имат право да изразят мнението си. В последна сметка решенията се взимат във Висш съдебен съвет “, добави той.

Николай Денков разяснява и тематика за оръжието за Украйна . Той напомни, че има решение на Народното събрание.

Държавният глава го издаде на 15 юни

„ Доколкото разбрах президентът е споделил, че България поддържа Украйна , в това число с оръжие, което е известно несъгласие. От една страна участваме, от друга обаче не участваме със снаряди. Нега президентът да изясни това несъгласие “, сподели още министър председателят.  

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР