ВСС приема с резерви предлаганите промени в Наказателно-процесуалния кодекс, заяви

...
ВСС приема с резерви предлаганите промени в Наказателно-процесуалния кодекс, заяви
Коментари Харесай

Евгени Иванов, ВСС: С промените в НПК законът се кълчи, за да се постигнат определени цели

ВСС приема с запаси предлаганите промени в Наказателно-процесуалния кодекс, съобщи пред Българска национална телевизия,  Евгени Иванов член на Висш съдебен съвет от прокурорската гилдия.

По думите му този законопроект е значим, тъй като става дума за значима тематика - съществени промени в законите, отнасящи се до правосъдната система,  прокуратурата и по-конкретно механизмът за надзор върху основния прокурор.

" Предлаганите промени са написани, единствено че в случай че се гледа чисто юридически, през призмата на Конституцията, тези промени са недобре направени. Защото законът се кълчи, с цел да може да се реализира това, което е написано ", разяснява Иванов.

Той посочи, че това се прави в блян да се наложат ограничавания на основния прокурор.

Евгени Иванов изрази неразбиране, че механизмът за надзор е заложен в Плана за възобновяване и резистентност.

" Защо трябваше тези пари, които би трябвало да получим от Европа, да станат пленник на това неистово предпочитание да бъде озаптен и отхвърлен основният прокурор, аз и до момента не разбирам ", уточни членът на Висш съдебен съвет.

Иванов разяснява и инспекцията на прокуратурата против някогашен вътрешен министър по сигнал за пране на пари, който някои медии идентифицираха като Бойко Рашков. Той съобщи, че не знае за кого става въпрос, само че че в прокуратурата постоянно са проверявали всички сигнали, без значение кого засягат.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР