Вслучая според мен това е абсолютно излишен жест, тъй като

...
Вслучая според мен това е абсолютно излишен жест, тъй като
Коментари Харесай

Денков: Президентското вето е абсолютно излишен жест

Вслучая съгласно мен това е безусловно непотребен жест, защото е ясно, че Народното събрание ще отхвърли това несъгласие. Това сподели министър председателят Николай Денков пред публицисти за президентското несъгласие върху съглашението за даване на бронирана техника на Украйна след откриването на новата постройка на Института „ Големи данни в интерес на интелигентното общество “ (GATE) към Софийския университет „ Св. Климент Охридски “. 

Институциите би трябвало да се опитаме да работим дружно, тъй като хората чакат резултати от нас, съобщи министър-председателят и добави, че въпросите за какво президентът постанова несъгласие, би трябвало да бъдат отправяни към самия него. 

По повод случая със арестуван мъж от Босилеград, обвинен в шпионаж в интерес на България, министър председателят разяснява, че има дефинира обвинявания към него и Министерството на външните работи (МВнР) ще се поинтересува от случая. Официална спомагателна информация, също така, което знаете, сега няма. Ще следим случая, сподели още Денков. 

За подготвяните конституционни промени Денков сподели, че ще има корекции, съгласно рекомендациите на Венецианската комисия.

„ В момента се оформя текст, който да бъде импортиран за второ четене и той да подхожда на тези рекомендации ”, съобщи Денков.

По думите на Денков е бил направен вид за съдружно съглашение, изпратен е към ГЕРБ-СДС, само че оттова не е получен отговор.

„ Те не реагираха, ние подготвихме вид. В момента те слагат въпроса, че биха желали да има подобен механизъм, тъй че още веднъж – въпросите би трябвало да са към тях ”, съобщи министър председателят.

Според него с помощта на напъните на държавното управление има прогрес по тематиката за участието ни в Шенген. Ще продължат дипломатическите старания по какъв начин да се формулира решение до края на месеца, което да се направи опит да бъде признато.  
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР