Всичко започна едно самотно лято. Беше от тези ваканции, които

...
Всичко започна едно самотно лято. Беше от тези ваканции, които
Коментари Харесай

Изкуството да излизаш на срещи…със себе си

Всичко стартира едно самотно лято. Беше от тези ваканции, които ти се желае да приключат по-бързо, с цел да можеш да влезеш в класната стая, с цел да виждаш още веднъж приятелите си всеки ден.

Всъщност, всяко лято беше такова за мен – “Summertime Sadness” незабавно се трансформира в персоналния ми летен химн, тъй като през този сезон постоянно ме дебнеха тези меланхолични моменти, в които хем ти е хубаво, хем всички са нанякъде и няма с кого да излезеш.

По това време обаче осъзнах, че неналичието на опция да отидеш някъде, тъй като няма с кого, въобще не е мотив да пропуснеш момента. И в действителност кой различен, с изключение на теб знае по какъв начин най-добре можеш да прекараш времето си?

 среща жена Thinkstock

Същото е както когато решиш да си купиш подарък единствено че в тази ситуация той е прекарване, а не предмет .

Едва ли ще отречеш, че от време на време човек е най-хубавата компания за себе си . Представи си един свободен ден, в който оставаш уединено със своите мисли, посещавайки обичаното си кафене, магазин или кино, без да чакаш някого или да правиш взаимни отстъпки с непознатите желания за час, място или заглавие на филм.

 среща жена Thinkstock

Излизането единствено със себе си носи успокоение, задоволство, по-качествено опознаване на себе си и улегналост. Всички имаме потребност от такова прекарване отвреме-навреме, въпреки и не всички да го считат за прелестно. Сигурно и ти познаваш хора, които са ти казвали, че не биха отишли сами на прожекция или вечеря, тъй като си мислят, че ще наподобяват не на място или като психопати, тръгнали на лов.

Англоговорящите даже си имат обособена дума за автосрещите - masterdating (от date - среща), и сходно на друго соло занятие, което звучи по подобен метод, си има своите изгоди.

Ако времето ти уединено към този момент се е трансформирало в разкош, тогава е още по-вероятно да оцениш срещите със себе си, и ще се убедиш, че те не са единствено необвързани или самотници.

 среща жена Thinkstock

Когато имаш половинка, усамотяването става даже по-важно, с цел да обърнеш внимание на персоналните си ползи и да се почувстваш заредена. А и всеки се нуждае да развие здрави и любящи връзки със себе си, с цел да има какво да даде на другия - това също е изкуство, което би трябвало да се овладее.

И с цел да го направиш, в галерията ти демонстрирам 6 хрумвания за срещи, от които да се възползваш, като поканиш единствено себе си >>>
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР