Всичко вече е в ръцете на парламента, но моето предложение

...
Всичко вече е в ръцете на парламента, но моето предложение
Коментари Харесай

Никола Стоянов: Помощта за бизнеса да остане и през 2023 г., за бензина – да отпадне


„ Всичко към този момент е в ръцете на Народното събрание, само че моето предложение ще е да остане до края на 2023 година, тъй като е значимо да има предвидимост “. Това сподели в изявление за предаването „ Тази заран “ служебният министър на стопанската система Никола Стоянов.

„ Цените на горивата паднаха и се надявам за физически лица да се обезсмисли. Според мен тя би трябвало да отпадне “, сподели Стоянов.

Според него към този момент сме прескочили пика на инфлацията, която за септември доближи. Той се застрахова, че при изостряне на спора в Украйна е вероятен и нов растеж на цените.

Относно предлагането за две цени за тока за битовите консуматори той поздрави Росен Христов, че е почнал този спор, тъй като той следва.

„ От една страна би трябвало да се работи в посока потребителите да икономисват сила и да влагат във възобновими източници. Поздравявам министъра и за това, че можем да си позволим да не подвигаме цените поради положителните цени на газа. Хубаво е обаче да се дават помощи на тези, които имат потребност. Да се дава на калпак не е обикновено “, разяснява Стоянов.

Той още веднъж удостовери, че страната ни не изнася оръжия за Украйна, само че е допустимо да е изнасяла до трети страни, посредством които то да е стигало до Украйна.

Гледайте целия диалог във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР