Всичко в ТЕЦ Брикел е в нормите и границите, които

...
Всичко в ТЕЦ Брикел е в нормите и границите, които
Коментари Харесай

Шефът на ТЕЦ Брикел: Всичко е в поставените граници и норми

" Всичко в Топлоелектрическа централа " Брикел " е в нормите и границите, които са ни сложени. Редно е, министър Сандов да извади протоколите от осъществената инспекция, и да се видят действителните стойности от замерванията на въздуха в региона на Гълъбово ", това съобщи пред NOVA изпълнителният шеф на Топлоелектрическа централа „ Брикел” Янилин Павлов в отговор на изявлението на премиера в оставка Кирил Петков, че инспекция в сдружението е посочила голям брой нередности, в това число голямо замърсяване на въздуха в региона.

„ Черният дим, който се вижда от комините на ТЕЦ-а е прахуляк, който се образува от горене на въглища от мини „ Марица Изток”, които са с по-високо пепелно наличие. Ние сега им оказваме помощ и поемаме най-лошите им въглища, до момента в който те оправят обстановката в рудник 2. Предприели сме ред мероприятия, с цел да ограничим запрашаването. Това, което екоминистърът Борислав Сандов споделя и се тиражира като фотоси в медиите – не изглеждаме доста добре, само че има обстоятелства, от които това нещо е подбудено. Постоянно правим замервания – с наши лични измервателни уреди в Гълъбово. Постоянно сме проверявани от Изпълнителната организация по околната среда и водите. Нека министър Сандов да извади показанията на тези уреди”, прикани той.

По думите му инсталацията по време на инспекцията от министерството не е била натоварена на 20 %, а доста повече:

„ Това, което споделя министърът са моментни стойности. Редно е в този момент министърът да извади протоколите от инспекцията и да се видят действителните стойности от замерванията”.

„ Прекарвам доста време в предприятието. Стоях от самото начало с проверяващите. И с хората от моя екип не видяхме на някой да му е станало неприятно. Всичко е в нормите и границите, които са ни поставени”, повтори Павлов.

И добави:

„ Ако министър Сандов има някаква догадка – би трябвало да има доказателства. Той сподели, че не е бил позволен на територията на „ Брикел”. Пуснах клипче, от което се вижда, че той е допуснат”.

Изпълнителният шеф на " Брикел " акцентира, че в случай че ТЕЦ-а затвори, доста хора в региона ще останат без работа.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР