“Всичко случило се през последните 9 месеца е благодарение на

...
“Всичко случило се през последните 9 месеца е благодарение на
Коментари Харесай

Габриел: Искаме ясен механизъм за взимане на решенията, името на ГЕРБ ще тежи - подробности

“Всичко случило се през последните 9 месеца е с помощта на ГЕРБ. Няма да се съгласим всичко положително да се приписва на ПП-ДБ, а всичко неприятно на ГЕРБ. Искаме явен механизъм за взимане на решенията ”, това съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел на националното заседание на ГЕРБ.
“Всичко случило се през последните 9 месеца е с помощта на движещата мощ на ГЕРБ. ГЕРБ завоюва изборите, само че подаде ръка, с цел да се постави завършек на служебните държавни управления. ГЕРБ отстъпи поради националния интерес ”, безапелационна бе Габриел.

Тя съобщи, че с помощта на партията е имало бюджет и пари за общините. “България излезе от интернационалната изолираност. България е с нова динамичност на стратегическите ни партньорства. Съдебната промяна, приемането на антикорупционния закон, измененията в Конституцията, нямаше да станат без експертизата на ГЕРБ ”, разяснява вицепремиерът, само че посочи, че има и несвършени неща.

“Какво не се случи обаче? ГЕРБ няма чувството за равнопоставеност в държавното управление, във вземането на решения и в носенето на отговорност за свършеното и несвършеното. Няма по какъв начин да се съгласим всичко свършило се положително да се приписва на ПП-ДБ, а всичко неприятно на ГЕРБ ”, безапелационна е Габриел.

“Ние сме партия на полезности, на правила. Умеем да пазиме интереса на България по тази причина и през днешния ден мисля че всички с вас споделяме визията, че националният интерес е и партиен. България има потребност от постоянен кабинет, само че единствено посредством ГЕРБ ”, означи Мария Габриел.

Тя бе безапелационна, че България има потребност от ясна управническа стратегия, в която целите на хората и районите се слагат наедно на правосъдната промяна, службите за сигурност и антикорупционния закон. “Ние желаеме всичко това, по тази причина желаеме и явен механизъм за взимане на решенията ”, изясни Габриел и добави, че в случай че ще има България устойчиво държавно управление то името на партията ще тежи. “Ако се взимат решения то те ще би трябвало да отразяват грижата за хората. Това искахме преди 9 месеца, това желаеме и сега-ясна отговорност за държавно управление с визия за осъществяването на цели за цялостен мандат. България има потребност от успокоение и непоклатимост, само че да са същински, а не илюзорни. Аз знам, че решенията на ГЕРБ ще са в полза на България и българските жители ”, увери вицепремиерът, министър на външните работи и част от ГЕРБ Мария Габриел. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР