Всичко се променя много интензивно. ЕС не е най-бързо работещета

...
Всичко се променя много интензивно. ЕС не е най-бързо работещета
Коментари Харесай

Министър Гечев: Аз съм първия, който ще поиска връщането на старите режими от Украйна, ако се повишат цените

Всичко се трансформира доста интензивно. Европейски Съюз не е най-бързо работещета система. Радвам се, че този път с вноса от Украйна, относително бързо реагира. Това съобщи служебният министър на земеделието Явор Гечев  Явор Гечев Явор Гечев е роден на 10 юни 1978 година в Пловдив. По обучение е инженер-агроном.   През 2001 година в предаването „ Панорама “ по Българска национална телевизия.

„ Съветът на Европейски Съюз предложи разнообразни ограничения, в случай че страните смъкват едностранните ограничения. Т.нар. коридори имат аномалии. Целта беше да се помогне на Украйна. Тези коридори изкривиха пазарите и заплашиха личното произвеждане на Полша, България, Унгария. Ние трябваше да реагираме и да кажем, че не може това да се случва. Ако не бяхме го създали всичко от Полша щеше да се трансферира към Румъния и нас. Бяхме длъжни да защитим българските производители “, акцентира той.

„ Украйна схваща, че коридорите не са съвършени и не желаят да пречат на други страни.

Европейски Съюз е едносъставен. Когато има проблем в една страна, би трябвало да сме солидарни. От друга страна на някои страни им е преференциална ниската цена на украинското зърно “, посочи земеделският министър.

„ В България има 1,3 млн. тона маслодаен слънчоглед. Той не може да се съхранява дълго, тъй като се покачва киселинността. В момента имаме за няколко милиарда продукция, която в случай че не осъществяваме, ще има всеобщи банкрути. Черноморският район е наводнен. Войната се отразява на всички места и това е непоносимо “, призна министър Гечев.

На въпрос дали сме внесли украинско зърно с пестициди, аграрният министър съобщи: „ Имаме партиди, които са със складови вредители. Имаше всеобщо утайване на ливадна пеперуда поради украинското зърно “, призна Гечев.

„ По думите му няма условия за повишаване на хляба и пшеницата. Аз съм първия, който ще изиска връщането на старите режими, в случай че се покачат цените, закани се той и добави: „ Лично аз ще разглася цени “, закани се той.

„ Правителство хвърли големи старания за преодоляване на цените и даде образец с млечните артикули. Да не стане същото с дървата. Икономиката е скачени съдове. Опитваме се да вършим баланс “, акцентира Явор Гечев  Явор Гечев Явор Гечев е роден на 10 юни 1978 година в Пловдив. По обучение е инженер-агроном.   През 2001 година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР