Всичко, което трябва да направим, е да излъчим емоция, противоположна

...
Всичко, което трябва да направим, е да излъчим емоция, противоположна
Коментари Харесай

За всяко негативно чувство има точно противоположно позитивно чувство

Всичко, което би трябвало да създадем, е да излъчим страст, противоположна на отрицателната. От съчетанието на две противоположни талази отрицателната страст умира.

Трябва да разберем, че не е допустимо, нито пък е належащо, да се отървем от страстите си. Няма човек, който е изцяло освободен от отрицателни мисли. Всички носим в себе си паметта на нашите предшественици от далечното минало, почнало с пробуждането на първото човешко създание, и сме предопределени да наследим част от тяхната негативност. Наистина е трудно да не можем да премахнем непрекъснатите отрицателни мисли и усеща, които непрекъснато разяждат душата ни.

Отговорът, учреден на Закона на вибрацията, е напълно явен. Всичко, което би трябвало да създадем, е да излъчим страст, противоположна на отрицателната. От съчетанието на две противоположни талази отрицателната страст умира.

За всяко отрицателно възприятие има тъкмо противоположното положително възприятие. Следващият лист съдържа страсти, които основават противоположни честоти:

Омраза –  Признателност

Гняв –  Доброта

Страх –  Кураж

Неспокойство –  Душевен мир

Напрежение –  Концентрация

Фактът, че две противоположни усеща изпращат същата вълна, е значим по две аргументи. Вероятно знаете, че елементарно избухливите хора са склонни незабавно да се разплачат и не е рядко някой, който е считан от всички за добър човек, ненадейно да извърши закононарушение. Често чуваме истории по какъв начин някой мъж, който е благ и гальовен към обичаната си, става гневен и нападателен, щом тя му каже, че го напуща.

Както не съществува човек, който да няма капка зло в себе си, по този начин и няма подобен, който е изцяло злобен. Фактът, че някой изпитва противоположни усеща, го прави просто човек. Ако сте ранени от възприятие на ненавист, то просто би трябвало да потърсите лекуване в възприятието на признателност…

Тайните послания на водата – Масару Емото, masaru-emoto.net

Издателство: Аливго, alivgo.eu

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР