Всичко, което се нарича ценности и морал, дължа на баща

...
Всичко, което се нарича ценности и морал, дължа на баща
Коментари Харесай

Тони Димитрова след загубата на баща си: Дължа морала си на моите родители

" Всичко, което се назовава полезности и морал, дължа на татко ми и майка ми. Те дружно с батко ме научиха на най-важните неща в живота ", сподели за " България Днес " Тони Димитрова. На Великден певицата загуби татко си, който ще бъде заровен в фамилен гроб на Бургаските гробища.



" Научиха ме да бъда другар на книгите. Да съм любознателна. Татко беше човек с неповторима обща просвета, с големи знания ", показа опечалената изпълнителка.

Тя призна, че е била " неприятна ученичка по математика ", само че филантропичните предмети й се удавали с лекост с помощта на любовта към словото, културата и знанието, които попила от дете в своето семейство.

" Ще посветя на татко ми глава от книгата, която пиша. За ария още не знам. Песните не се раждат по поръчка. Когато нещо е изстрадано, единствено тогава се получава ария, стигаща до сърцето на публиката ", уверена е българската Бони Тейлър.

След кончината на татко си Тони разгласява доста изповеден и доста покъртителен пост в обществените мрежи. В него известната певица си спомня и за ранната гибел на брат си и по какъв начин нямала сили да каже на татко им за нещастието.
 
 Родата не желала Тони Димитрова да става певица

" Какъв беше единствено! Умен, доблестен, непретенциозен до безумство, мечтател, трудолюбив, умен, безмълвен, и още, и още! И хубав! ", изрежда качествата на починалия са татко Димитрова.

Тя акцентира, че баща й бил франкофон и първите си уроци в езика на Молиер получила от него. " Помниш ли по какъв начин ни преподаваше уроци по френски! Пишеше с цветни тебешири по вратата на кухнята (тя ни беше дъска), преподаваше ни с батко граматиката, спрежения, наречие, думи! Знаеше съвършено езика, четеше книги на френски и имахме доста плочи с френски песни! И поезията! Колко поети прочетох и опознах поради тебе! А в действителност беше боен. И се пенсионира полковник ", връща лентата обратно изпълнителката на " За тебе хората приказват ".

За пръв път обществено Тони издава и дълго защитаваната фамилна загадка за " секретната работа " на татко й.

" Къде работеше последно, не знаехме доста - ти си идваше в петък вечерта и си тръгваше в понеделник. Нищо не споделяше, беше някаква голяма загадка по това време. И когато минаха доста години, ми сподели и ме закле никой да не знае! ", разкрива тя.

Тони Димитрова не скрива и скепсиса на татко й към специалността, която си избрала - певица. В началото - по заведенията за хранене, питейните заведения, таверните, откъдето се прибирала " вмирисана на всичко, което беше кръчмата ". " Ти в никакъв случай не можеше да проумееш по какъв начин се оправям с всичко. И се чудеше дали няма нещо неправилно в специалността ми, от която не беше удивен. Помниш ли по какъв начин ми сподели: " С този глас Ц певица? ", и след това добави: " Ще те призная, в случай че те чуя по радиото! ", спомня си Тони.

" След време като благословия пътя ми пресече Диомов, Маринов, Ненков и се роди " Ах, морето! ". И един ден по радиоточката БНР пуснаха песента! И огласи кухнята ни! И аз се развиках: " Тате, това съм аз, да имаш нещо да ми кажеш! ". Макар и нищожен на думи и още повече на похвали след време ми призна, че се гордееш с мен! ", разказва незабравимия момент на признанието певицата.

Скръбта от загубата на обичания й татко подтиква Димитрова да прави още и още самопризнания , най-драматичните от които са за последните месеци от живота му. Тя не може да не помни какви страхове е изпитвала за баща си, когато деменцията го е надделяла.

По думите й баща й няколко пъти се отправял към отвъдното, само че един лоялен доктор - " доктор Миро ", както го назовава тя, постоянно успявал да го върне назад. " Аз последна от четиримата ще изгася лампата! Сбогом, тате ", приключва " вика на душата си " Тони Димитрова.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР