Всичко, което поискаха от нас, го направихме. Право на ГЕРБ,

...
Всичко, което поискаха от нас, го направихме. Право на ГЕРБ,
Коментари Харесай

След провала на преговорите с ПП-ДБ, ГЕРБ на разговори с останалите: Какви са нагласите

" Всичко, което желаеха от нас, го направихме. Право на ГЕРБ, при които отива първият мандат, е да предложат решение ", разяснява през вчерашния ден съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев. 

Посоката на диалозите ще е за поддръжка по политики и " кабинет на персони " с живот от най-малко шест месеца, в които да се одобри бюджет, законите по Плана за възобновяване, правните закони и " каквото може да се направи по Шенген ".

Как реагираха останалите партии в Народното събрание на поканата за диалози? 

" Ще приказваме с всеки, който ни предложения, тъй като в последна сметка нашите гласоподаватели за това са ни пратили тук ", сподели водачът на " " Костадин Костадинов, само че остана на позицията си, че няма по какъв начин неговата партия да поддържа мандат на ГЕРБ-СДС, както и че са подготвени със състав на кабинет, въпреки да не има вяра да получат третия мандат. 

Лидерът на Корнелия Нинова, която видя " спектакъл " в договарянията сред първите две сили в Народното събрание, сподели, че няма да допусне соцпартията да бъде употребена " като маша ", нито ще допусне " манипулативни изявления, че ще ги (бел. ред.: ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ) подкрепи за държавно управление ". Все отново левицата ще ще взе участие в договаряния, само че решението за присъединяване в нечие държавно управление ще вземат с референдум социалистите. " Няма да бъдем аварийна гума на нито една тротинетка ", закани се Нинова. 

" " пък виждат опция да има кабинет единствено с първия или третия мандат, само че не и с този, който се поставя на ПП-ДБ. На диалози ще се отзоват " в духа на парламентаризма, и ще опитат бъдат " поръчител този парламент да е работещ, тъй като страната има потребност от успокоение ", сподели Станислав Балабанов.

От демонстрираха нормалната си подготвеност за разговор освен с ГЕРБ-СДС. Лидерът Мустафа Карадайъ сподели: " Ако получим покана от " Продължаваме Промяната ", а и освен от тях, ние ще се отзовем на тази покана. Ние има какво да кажем, има и какво да чуем - надяваме се - от тях, тъй като страната се намира в сложна обстановка и ще създадем вероятното за превъзмогване на политическата рецесия, с цел да преодоляваме и другите рецесии ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР