Всичко, което искахме, всички наши искания бяха удовлетворени. Получихме оставките,

...
Всичко, което искахме, всички наши искания бяха удовлетворени. Получихме оставките,
Коментари Харесай

Животновъдите удовлетворени от оставките, спират с протестите

Всичко, което искахме, всички наши претенции бяха задоволени. Получихме оставките, които искахме . Това заяви Симеон Караколев, ръководител на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация, на митинга пред Министерски съвет, съобщи БГНЕС.

Нашето искане беше 20 лв. де минимис, това, което получаваме, е 15 лв.. Всички обезщетения за разпоредба 3 ще бъдат изплатени в бюджета за 2019 година Средствата, планувани за 2018, ще бъдат изплатени в период. Нашите митинги завършват сега, в който са ни задоволени настояванията, сподели още Караколев. Той акцентира, че са задоволени настояванията им за оставки.
Припомняме, че по-рано министър председателят Бойко Борисов освободи зам.-министър и още трима служители поради чумата по животните. Уволнените са зам.-министърът на земеделието, храните и горите Цветан Димитров, шефът на дирекция „ Животновъдство “ Златка Възелова, шефът на Дирекция „ Директни заплащания и идентификация на земеделските имоти “ Георги Праматаров, както и съветникът на министъра Бойко Синапов.


По време на митинга гневни фермери направиха опит да нахлуят в постройката на Министерски съвет, откакто министър председателят Бойко Борисов не се яви пред тях, с цел да отговори на техните въпроси. Ядосаните протестиращи едвам бяха удържани от жандармерията. Недоволните скандираха „ Оставка! “, чуваха се мощни освирквания .
Животновъди от цялата страна излязоха през днешния ден на митинг поради насилствената евтаназия на домашните животни. Те упорстваха за оставката на земеделския министър Румен Порожанов и шефа на БАБХ доктор Дамян Илиев. Овцевъдите изляха мляко и възпламениха бала вълна пред постройката на Министерския съвет. Прозвуча погребален марш, а след него и химна на България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР