Всичко идва от това да докажеш, че можеш сама, че

...
Всичко идва от това да докажеш, че можеш сама, че
Коментари Харесай

Искате Истински Мъж..Ето как!

Всичко идва от това да докажеш, че можеш сама, че не е нужно да „ товариш “ другите със „ личните си “ отговорности и проблеми. Това е като едно всекидневно доказателство пред мама и баща: „ Вижте ме, аз мога сама, аз заслужавам да ме похвалите и обичате! “. Дори не се сещаме, че мама и баща към този момент не ни следят, а и в никакъв случай не е било нужно да вършим нищо, с цел да заслужим любовта им. Никога не е било нужно да се потвърждаваме. Обаче ние оставяме онази незряла част от нас – дребното момиченце, да управлява живота ни. Време е да пораснем – да разберем, че настояването и приемането на помощ и поддръжка не отблъсква близките, а ни сближава с тях. Особено с мъжете. В тяхната природа пък е да оказват помощ, да закрилят, само че би трябвало да им позволим да го вършат. Ако мислите, че мъжете в живота ви в никакъв случай не са правили нищо за вас, сигурни са две неща – едното, че не им позволявате (дори да не сте споделили нищо, излъчването е по-красноречиво от думите), другото е, че притегляте такива мъже в живота си, с цел да осъзнаете къде бъркате и да измененията държанието си.

Не желаеме нищо за себе си или отхвърляме жестове към нас. Познати ли са ви фразите: “ На мен нищо не ми би трябвало. “ или „ Не мога да взема пари от теб (от него)! “? Една моя клиентка има много състоятелен другар и в това време мечтае да си отвори арт магазинче. Тя е в действителност доста надарена и магазинът би осмислил живота й. Когато я попитах за какво не изиска пари от приятеля си, тя напряко се ужаси: „ В никакъв случай не мога да желая пари от него! “ Защо не? Той има задоволително и също така ще е повече от благополучен да й ги даде за нейната фантазия. Гласовете, които ни стопират в тези случаи, са в нашата глава.

Приличаме на оня равин, който останал на едно дърво след огромно наводняване. Дошъл да го избави един човек, след това пристигнала лодка, най-после хеликоптер, а равинът отпратил всички с думите: „ Чакам Бог да ме избави! “. Накрая несъмнено починал и попитал Господ за какво не го е избавил. Господ отвърнал: „ Как да те спася като изпратих човек, след това лодка, най-после хеликоптер, а ти ги отпрати? “ Този случай е същият – имам фантазия, гений и мъж с пари, а надменно връщам препоръчаната от Бог помощ като отхвърлям да се възползвам от всичко това.

Всеки път когато отхвърляме жест, подарък, услуга или споделяме: „ Нямаше потребност. “, се обезценяваме и демонстрираме, че не обичаме себе си. А неналичието на обич към себе си не е смешка работа, тя води до несгоди и физически болести. Както вие обичате да давате, по този начин обичат и хората до вас. Но с цел да могат всички да дават, би трябвало някой да получи. Ако ви е доста мъчно да получавате, това ще ви помогне – желанието единствено да даваме на другите без да взимаме от тях, е демонстрация на надменност! Тренирайте се да получавате като започнете с приемане на жестове, почерпки и дарове, драговолно и с признателност. После започнете да казвате съответно какво желаете за Коледа, рождения си ден, различен мотив. Купувайте за себе си по нещо всеки месец. Разширявайте ценовия клас на облекла и движимости за себе си с по няколко лв. всякога – в случай че си купувате блузи за 20лв., купете за 25лв, идващия път за 30лв. и така нататък Последна фаза – искайте дарове от колегата. Не се чудете къде ще му излезе краят по този метод, това упражнение ще завиши себеоценката ви, а с това ще се покачат и приходите ви или тези на колегата ви.

Не умеем да си почиваме и да се презареждаме. Хубава книга, време сама със себе си, спорт, масаж, излизане с приятелки, развлечение, танци – това не е разкош, това е наложителна стратегия за възобновяване на женската сила. Чували сте фразата: „ Нямам време = не ми е приоритет “ – тя е изцяло вярна. Ако усвоите търсенето на помощ и настояването на неща за себе си, ще ви е елементарно да организирате време и пари за себе си.

Не почитаме мъжете. Липсата на почитание към мъжете може да е очевидна или скрита в нас, само че тя е реалност за голяма част от дамите. Мисли от вида, че мъжете са грубияни, интересчии, използвачи, изневеряващи и всичко друго отрицателно, което вършиме като резюме към целия мъжки жанр, държат свестните мъже надалеч от вас. Може би се питате по какъв начин непознати мъже знаят за мнението ви? Това се усеща във въздуха, не е нужно да говорите. Може би чакате някой мъж да ви опровергае, само че това няма да стане – Вселената ни праща тъкмо това, в което имаме вяра .

Ако имаме сътрудник и го считаме за слабохарактерен, отегчителен, ленив, търтей и каквото и да е друго, то връзката ни е обречена. Жена, която не почита мъжа си, постепенно и несъмнено унищожава взаимоотношенията си. Пак подсещам, че не е нужно да сте му го казвали в лицето. Хубавата част е, че в случай че развием религия в мъжа и се фокусираме върху хубавото в него, това отново ще се усети даже без да приказваме. Мъжете се разпростират и развиват капацитета си единствено с поддръжката и възхищението на дамата. Така действат силите.

Автор: Ирина Вълчева – Кръстева

Инфо: http://www.gnezdoto.net/

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР