“Всичко гениално е просто! Спомняте ли си тази фраза? Съвсем

...
“Всичко гениално е просто! Спомняте ли си тази фраза? Съвсем
Коментари Харесай

10 домакински хитринки: кухненски прибори

“Всичко гениално е просто ”! Спомняте ли си тази фраза? Съвсем незначителни неща могат да ви донесат големи изгоди в всекидневието. Ако желаете да изградите нов метод по какъв начин да управлявате семейството си рационално и дейно и да организирате добре живота си, значи сте на вярното място.

 домашни хитринки Инфо: www.pixabay.com

Прочетете тези 10 домашен хитринки за вашите кухненски принадлежности.

Всеизвестен факт е, че кухнята е мястото, където доста хора прекарват по-голяма част от времето си. Затова нашите потребни препоръки, домашен хитринки, за кухненски принадлежности могат да ви бъдат потребни.

Хитринка № 1: Кухненска дъска

 домашни хитринки Инфо: www.pixabay.com

Кухненските дъски се нуждаят от постоянно, изцяло почистване и усърдно разчистване. Това може да стане, като избършете повърхността с разтвор от вода и оцет. Но, ако желаете да почистите кухненската дъска още по-бързо, използвайте сока на половин лимон. Преди да извършите това, поръсете дъската със сол.

Хитринка № 2: Без приключване на вода по време на готвене

Домакински хитринки с цел да предотвратите приключването на вода от съда върху повърхността на котлона по време на готвене, поставете дървена лъжица върху отворения съд. Той ще улови мехурчета и ще предотврати приключването на вода.

Хитринка № 3: Обикновени щипки

 домашни хитринки Инфо: www.pixabay.com

Обикновените щипки за дрехи могат да ви бъдат много полезни в кухнята. С тяхна помощ напълно комфортно можете да запечатите добре отворена опаковка, зърнени храни, пакет сол, пакет захар и други насипни артикули.

Хитринка № 4: Лесно отваряне на буркан

Ако не можете да отворите буркан, поставете една гумена лента върху стъклената част на буркана, а другата върху капачката. Сега бурканът ще се отвори доста по-лесно.

Хитринка № 5: Ако нямате термометър на фурната

Ако термометърът на вашата фурна е развален или липсва, елементарно можете да ревизирате, дали фурната е нагрята до 200°. За да извършите това, посипете с щипка захар, тя се топи при температура от 186°.

Хитринка № 6: Емайлирани съдове

Можете да удължите времето за приложимост на емайлираните съдове. Веднага след зкупуване ги напълните до горе с вода, сложете на котлона и оставете да кипне. Отстранете и не изливайте водата, до момента в който не изстине.

Хитринка № 7: Равномерно загряване в микровълнова

Можете да загреете ястието в микровълновата фурна отмерено, в случай че извършите дребен кръг в центъра на храната. Този способ е подобаващ единствено за твърди ястия, като паста, ориз, картофи  и тъй наречените

Хитринка № 8: Дезинфекция на кухненски гъби

Домакински хитринки с цел да дезинфекцирате кухненските гъби и мрежи, първо ги измийте добре с препарат и поставете в микровълновата за 1 минута, като я включите на оптималната мощ.

Хитринка № 9: Списък за извършване на покупки в хладилника

Да, добре разбрахте. Дръжте списъка за извършване на покупки в хладилника. Защото по този начин когато и да е можете да добавяте това, което би трябвало да купите.

Хитринка № 10: Две чинии в микровълновата

Ако желаете да затоплите две чинии с храна по едно и също време в микровълновата, поставете една от тях върху постоянна чаша.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР