Всичко е заложено на карта, коментира пък директорът на ЦРУ

...
Всичко е заложено на карта, коментира пък директорът на ЦРУ
Коментари Харесай

„Вагнер“ превзе над 80 процента от Бахмут? Шефът на Пентагона очаква украинското контранастъпление

Всичко е заложено на карта, разяснява пък шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс 

Ръководителят на съветската частна войска " Вагнер " Евгений Пригожин съобщи, че бойците му управляват към този момент над 80 % от разрушения източен украински град Бахмут, след едни от най-тежките и кръвопролитни сражения във войната, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Високопоставени украински военни представители не дадоха отговор директно, само че обявиха, че силите им се държат твърдо в града, който в миналото имаше население от 70 000 души.

Бойците на Вагнер бяха отпред на многомесечните старания на Русия да превземе Бахмут. Уморителната окопна война и непрекъснатите артилерийски обстрели провокират съпоставения с Първата международна война поради големите жертви, дадени и от двете страни.

 

Пригожин съобщи, че силите му, които играят значима роля в съветския прогрес на изток, не престават да обкръжават Бахмут. " В Бахмут по-голямата част, повече от 80%, към този момент е под наш надзор, в това число целият административен център, заводи, хранилища, администрацията на града ", споделя той във видео, оповестено от съветски боен блогър.

Сергей Череватий, представител на Източното военно командване на Украйна, съобщи, че обстановката в Бахмут е под надзор, и добави, че Киев няма да разреши обграждане на войските си.

Междувременно военни анализатори, представени от украинската осведомителна организация УНiАН разкриха, че Министерството на защитата на Руската федерация е намерило остроумен метод да понижи загубите на измежду бойците. За задачата се употребявали наемниците от ЧВК " Вагнер " като " пушечно месо " за завладяването на Бахмут.

Анализатори от американският Институт за проучване на войната напомнят, че съветското Министерство на защитата удостоверило потреблението на " музикантите " от „ Вагнер “ (б.а. множеството от които са затворници) като съществена мощ за завладяването на Бахмут. В същото време елементи на съветската войска са ситуирани по фланговете на север и юг от града-крепост. 

Отбелязва се, че в Москва наемниците от ЧВК „ Вагнер “ се употребяват за завладяването на Бахмут и по този начин загубата на постоянна войска е сведена до най-малко. Анализаторите показаха, че при положение на завладяване на украинския град-крепост съветското министерство ще си присвои успеха.

В същото време министърът на защитата на Съединените щати Лойд Остин, представен от УНiАН, съобщи, че Украйна към този момент има задоволително благоприятни условия за сполучливо контранастъпление.

Военното управление на Украйна остава фокусирано върху задачата си, добави шефът на Пентагона по време на тирада в Държавния департамент на Съединени американски щати. „ И аз съм изцяло убеден, че те ще реализиран това, което великите водачи реализират “,  каза той, представен от Укринформ.

Според Остин Украйна има отличен проект за военни интервенции, само че детайлностите му са известни единствено на президента и неговия непосредствен кръг. " Те имат доста благоприятни условия. Обучили сме голям брой военослужещи, дали сме забележителна бойна техника ", сподели той.

Наскоро обаче изтекоха секретни документи на Пентагона за войната в Украйна, а „ The Washington Post “ разяснява, че прогнозата за триумф на контранастъплението е " скромна ".

Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс пък съобщи, че всичко е заложено на карта. Според него контраофанзивата на украинската войска е значима за това, което може да се случи през идващите месеци, оповестява CNN. Бърнс изясни, че напредъкът на бойното поле може да е причина за мирни договаряния. 

„ Вместо да отстъпи, Владимир Путин удвои напъните си “, сподели шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ за съветският президент и добави, че вярвал в действителност в това, че Русия може да смаже Украйна и Запада. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР